Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da apartmanda gaz patlaması: 2 ölü, 10 yaralı

Ukrayna’nın doğusundaki Lugansk Şehri’nde 11 Ağustos’ta 13 katlı bir apartmanda meydana gelen doğalgaz patlamasında 2 kişinin öldüğü 10 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Patlamanın etkisi ile 5’inci ve 6’ıncı katlarda bulunan 3 dairede göçük oluştu, binanın diğer blokları ve komşu binaların camları kırıldı.

Kurtarma faaliyetleri Ukrayna Olağanüstü Haller Servisi kurtarma ekiplerince yürütülüyor. Yıkıntılar arasında bir kadın ve erkek cesedi çıkartılırken ikisi çocuk toplam 6 kişi ise enkaz altından sağ kurtarıldı. Patlamada üçü çocuk olmak üzere toplam 10 kişi ise yaralandı. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Patlama gerçekleşen binada ikamet eden 60 kişi tahliye edilerek Lugansk Üniversitesi öğrenci yurduna yerleştirildi.

Olağanüstü Haller Servisi’nden yapılan açıklamada; “Olay yerinde 79 kurtarma eri ve 21 teknik araç Olağanüstü Haller Servisi’nden olmak üzere toplam 164 kişilik bir ekip ve 43 teknik araç çalışıyor. Patlamanın gerçekleştiği binada yakınları olanlar için bilgi merkezi oluşturuldu. Öte yandan ilgili birimler patlamanın nasıl meydana geldiğine ilişkin incelemelerini sürdürüyor.” denildi.

Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov ise kazazedeleri devlet yardımının verileceğini açıkladı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]