Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrtelekom satılıyor; talipliler arasında Turkcell de var

Ukrayna’nın en büyük telekomünikasyon şirketi Ukrtelekom’un hisselerinin yüzde 92,79’unun blok satışı yapılacak. İhale başlangıç fiyatı 1 milyar 330 bin dolar olan Ukrtelekom’a, Turkcell’in Euroasia üzerinden ortağı olduğu Astelit (Ukrayna) şirketi de talip.

Ukrayna Hükümeti’nin uzun süredir gündeminde olan, Ukrtelekom’un özelleştirilmesinde son bakanlar kurulu toplantısında somut bir adım daha atıldı. Ukrtelekom’un hisselerinin yüzde 92,79’u açık arttırma ile satılacak ve ihale başlangıç fiyatı 10 milyar 500 milyon Grivna (yaklaşık 1 milyar 330 bin dolar) olacak. Ukrtelekom’un hisselerinin yüzde 7,21’i daha önce şirket çalışanlarına uygun bir fiyattan satılmıştı.

Batılı yatırımcıların ilgi göstermediği Ukrtelekom’u; Rus şirketlerinden VımpelCom veya MTS ya da Ukraynalı Astelit’in (Turkcell) alması bekleniyor. Turkcell’in, Euroasia üzerinden dolaylı olarak yüzde 55 oranında ortağı olduğu Astelit (life:) şirketi de hisselerinin yüzde 92,79’unun blok olarak satılacağı, Ukrtelekom ihalesini uzun süredir takip ediyor.

Uzmanlar yaklaşık 1 milyar 330 bin dolar olan ihale başlangıç fiyatını düşük bulurken, bu rakamın şirkete talip olanların çekişmesi halinde gerçek değerine ulaşmasa dahi 2 milyar seviyelerine çıkacağı belirtiliyor. Ukrtelekom, Ukrayna’daki sabit hatlı telefon pazarının yüzde 71 oranına sahip ve 10 milyonun üzerinde aboneye hizmet veriyor.

2005 yılının şubat ayından bu yana Ukrayna’da faaliyetlerini sürdürmekte olan Astelit’in (Turkcell) 2010’un ikinci çeyreğinde abone sayısı 11,7 milyonu aşarken şirketin markası Life:)’ın değeri ise 597 milyon 450 bin doları buldu.

Yunus Erdoğdu – Kiev – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]