Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da Türk havai fişekleri atılacak!

Havai fişek sektöründe Çin tekelini kırmak için çalışma yapan Türk üreticiler, yeni havai fişek türlerini görücüye çıkardı. 23 ülkede faaliyet gösteren uluslararası organizatörleri ağırlayan üretici firma, ürünlerini görsel bir şovla yabancı konuklarına tanıttı.

“Uluslararası Demo Şov” adı verilen organizasyona; Ukrayna, Almanya, Fransa, Rusya ve Ekvator’un da yer aldığı 25 ülkeden 33 organizasyon firmasının temsilcileri katıldı.

Organizatörler ilk olarak Sakarya’nın Geyve ilçesindeki havai fişek fabrikasını gezdi. Daha sonra Arifiye ilçesinde Sapanca Gölü kıyısında ki Gölbaşı Tesisleri’nde atışları yapılan yeni havai fişek türlerini izledi. İki saat süren organizasyonda 120 değişik havai fişek türü tanıtıldı. Gösteriyi yabancı konukların yanı sıra göl kıyısında toplanan vatandaşlarda izledi. Organizatörler, atışı yapılan ürünlerin görüntülerini ve fotoğraflarını çekti.

Venüs Havai Fişek Dış Ticaret Sorumlusu Barış Coşkun, Cihan Haber Ajansı (Cihan)’na yaptığı açıklamada, Avrupa’daki tek havai fişek fabrikası olduklarını söyledi. Çin, Hindistan ve Türkiye’nin dünyadaki en büyük havai fişek üreticisi ülkeler olduğunu kaydeden Coşkun, birçok sektörde olduğu gibi Çin ile mücadele ettiklerini ifade etti. Uluslararası piyasada Çin tekelini kırmak için çalıştıklarını dile getiren Coşkun, şunları kaydetti; “Hükümetin 2023 hedefine uygun olarak bizde hedefimizi yaptık. Birçok sektörde olduğu gibi “Çin ile mücadele edelim. Kendi gücümüzü gösterelim” dedik. 25 ülkeden 40’a yakın organizasyon firmasını ağırladık. Bunların arasında Paris’te yılbaşında Eyfel Kulesi’nde havai fişek gösterisinin organizasyonunu yapan firma ve Rusya’daki gösterileri yapan firma da yer alıyor.”

Yabancı organizatörlere fabrikayı gezdirip ürünlerini tanıttıklarını kaydeden Coşkun, “Fabrikayı gezdirdik. Daha sonra göl kıyısında ürünlerimizin tek tek efektlerini gösterdik. Beğendiklerini not aldılar. “Alnımızın akıyla çıktık” diye düşünüyorum.” dedi.

Ukrayna, Avusturya, İran, Irak, İsrail, Suudi Arabistan ve Gürcistan’ın da bulunduğu pek çok ülkeye ihracat yaptıklarını ifade eden Coşkun, “Türkiye’nin jeopolitik konumunu kullanmak istiyoruz. Avrupa bizim için önemli bir pazar. Avrupa’da havai fişek kültürü bizim gibi değil. Çok yaygın geniş bir pazar. Fuarlara katılıyoruz. Bunun gibi organizasyonlar düzenliyoruz.” şeklinde konuştu.

“ÜRÜNLER PİYASAYA ÇOK RAHATLIKLA GİREBİLİR”
Ürün tanıtımına katılan Fransız organizatör Norbert Docournau ise organizasyonun yeni ürünleri görmek için iyi bir fırsat olduğunu söyledi. Sadece profesyonel ürünler için çalıştıklarını kaydeden Docournau; “Gördüğüm tüm ürünler profesyonel ürünlerdi. Bizim piyasamıza çok rahatlıkla girebilirler. Bizim yelpazemizde rahatlıkla yer alabilirler. Gördüğümüzden çok mutlu olduk. Ayrıca çok şaşırdık. Açıkçası bu kadar güzelini beklemiyorduk.” ifadesini kullandı.

Rus organizatör Vorobyev Anatoly de yeni ürünleri görmek için geldiklerini belirtti. Tüm dünyada Çin mallarının kullanıldığını belirten Anatoly, şöyle konuştu; “Biz Türkiye’de böyle bir üretim olduğunu öğrenince görmek istedik. Baya güzel, kaliteli bir şov oldu. Yeni ürün tanıttılar. Fiyatlara baktık. Ondan da memnunuz.”

SALİH HAMURCU | SAKARYA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]