Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Ekonomi

[YORUM] Türkiye, Ukrayna’nın doğrudan LNG tedarikini engelliyor

Ukrayna, ABD'den sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) alımında Türk tutumu nedeniyle sıkıntı yaşıyor.

Ukrayna, doğrudan LNG (sıvılaştırılmış doğal gaz) alma konusunda Türkiye’nin Boğazlardan LNG tankerlerinin geçişine sınırlama getirip açık bir şekilde engellemesi nedeniyle sıkıntı yaşıyor.

İgor Maskaleviç, ZN.UA için yazdığı makalede: “Ankara da kendini bir gaz merkezi olarak görüyor. Türkiye’nin pozisyonun düzeltmesi durumunda. ABD’den büyük hacimli sıvılaştırılmış doğal gazın alınabilir.” diyor.

UKRAYNA DA TANAP GAZINI İSTİYOR

TANAP, 12 Haziran’da Reis Recep T. Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun katıldığı törenle açılmıştı.

Güney Gaz Koridoru ile Hazar Denizi’ndeki Şahdeniz 2 yatağından çıkarılacak doğalgazın, Türkiye ve Avrupa’ya aktarılması öngörülüyor.

Petro Poroşenko TANAP ile taşınacak Hazar gazının ülkesine de ulaştırılmasını arzu ettiğini açıklamıştı.

Poroşenko, TANAP’ın açılış töreninde yaptığı konuşmada TANAP’ın bölgenin refahına katkıda bulunacağını belirtirken, bu proje ile taşınacak gazın Ukrayna’ya da ulaştırılmasını arzu ettiklerini açıkladı.

Bugüne kadar bölgenin enerji kaynaklarının Rusya tarafından sömürüldüğünü ifade eden Poroşenko, “Doğal gaz iç ve dış politika için kullanıldı. Ama bunlar başarılı olmadı. Bu boru hattı (TANAP), bunun en önemli göstergelerinden biridir. Bunun ticari etkisinin yanı sıra siyasi etkisi de vardır. TANAP, Azerbaycan’ın, Türkiye’nin ve aynı zamanda Avrupa’nın enerji güvenliği için çok önemli. Erdoğan ve Aliyev’in bir araya gelmesiyle bu garanti edilmiş oldu. Bu aynı zamanda Ukrayna’nın enerji güvenliği için de önemli. Ukrayna’ya gidecek kaynakların çeşitlendirilmesi için de önemli. Bu önemli projenin liderleri olan Erdoğan ve Aliyev’e teşekkür etmek istiyorum” dedi.

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]