Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[SIRALAMA] Ukrayna yüksek öğretimde Türkiye’ye 20 sıra fark attı.

Türkiye’deki birçok öğrencinin yüksek lisans eğitimi almak için tercih ettiği Ukrayna dünya sıralamasında üst sıralara yükseliyor.

“Universitas 21” araştırma merkezinin dünya genelinde yapmış olduğu araştırmaya göre yüksek öğretimde Ukrayna 25’inci sırada yer aldı. Üniversite reytinginde ise Türkiye’nin 45’inci sırada olması dikkat çekti.  Yüksek öğretimde uluslararası 48 kriter üzerinden yapılan değerlendirmede dünya sıralamasındaki ilk 10 ülke şu şekilde:

1. Amerika Birleşik Devletleri
2. İsveç
3. Kanada
4. Finlandiya
5. Danimarka
6. İsviçre
7. Norveç
8. Avustralya
9. Hollanda
10. İngiltere

Bununla birlikte yüksek öğretimde çalışanların çokluğu açısından ilk sıraları: Rusya, Kanada, İsrail, ABD, Ukrayna, Tayvan ve Avustralya gibi ülkeler paylaşıyor.

Yabancı öğrencilerin en çok tercih ettiği ülke sıralaması ise şöyle: Avustralya, Singapur, Avusturya, İngiltere ve İsviçre.

[SIRALAMA indir]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]