Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, Türkiye'nin kolaylaştırıcı rolünü üstlenmeye ve barış görüşmelerine ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile telefonda görüştü. Görüşmede Ukrayna-Rusya savaşı başta olmak üzere bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Zelenskıy’nin başta Kırım Tatarları olmak üzere Ukraynalı mahkumların ve sınır dışı edilenlerin iadesi konusunu gündeme getirdi.

Ayrıca Zelenskıy, Ruslar tarafından kaçırılan Ukraynalı çocukların iadesi, işgal altındaki topraklarda, özellikle de Kırım’daki, mahkumların ve zulme maruz kalan herkesin eve dönüşü, asker ve sivillerin serbest bırakılması açısından Türkiye’nin arabuluculuğu önemli olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise görüşmede, Türkiye’nin hem Ukrayna’da hem de Filistin topraklarında akan kanın durması ve kalıcı barışın sağlanması için yoğun gayret gösterdiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna’da barışın sağlanması için Türkiye’nin kolaylaştırıcı rolünü üstlenmeye ve barış görüşmelerine ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl koridorunun yeniden yapılandırılarak işler hale gelmesinin önemli olduğunu ve bunun için diplomatik temasları sürdürdüğünü söyledi ve Ukrayna’da bir an önce ateşkesin sağlanıp barış için kapı aralanması gerektiğini belirtti.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]