Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
İş Dünyası

[TUİD DOSYASI] Burak Pehlivan rekor oyla yeninden TUİD başkanı seçildi.

TUİD, Pehlivan ile “devam” dedi

Ukrayna’daki Türk işadamı derneklerinden, Uluslararası Türk-Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD)’nin, 11. Dönem Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nda Burak Pehlivan yeniden başkanı seçildi.

Başkent Kıyiv’deki yapılan seçimlerde; Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere ve Ticaret Müşaviri işadamlarını yalnız bırakmadı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Pehlivan; “Rekor oyla ve oybirliğiyle yeniden seçildim. Üyelerimizin bu büyük güvenlerine, ben ve arkadaşlarım yeni dönemde de layık olmaya çalışacağız.” dedi.

Ukrayna’da faaliyet gösteren Türk iş insanları derneğinde Pehlivan ilk olarak 2011 yılı başlarında başkan seçilmişti. Yeni başkan seçimi uzun süre devam propaganda süreci sonucunda sadece bir oy farkla seçilmişti. Şaibeli seçim sonrasında Türk iş dünyası farklı derneklere bölündü.

UkraynaHaber.com olarak Burak Pehlivan’ın seçim vaatlerinin takipçisi olmuştuk. 10 yıldır aralıksız TUİD yönetiminde olmasına rağmen dernek hakkındaki açık kaynaklarda başka bir ismin olmasını da gündeme taşıdık.

[SKANDAL] TUİD’in, resmi kayıtlarında bakın ‘gerçek’ başkan kim çıktı?
TUİD, yönetimine sorular… Haberimizi buradan okuyabilirsiniz.

[2/TUİD TV] TUİD’in “reform hareketi” lideri Burak Pehlivan’ın vaatleri

BURAK PEHLİVAN’IN 10 YIL ÖNCE YAPTIĞI VAATLERİ GÜNDEME TAŞIDIK

Ukrayna’da önde gelen Türk sivil toplum kuruluşlarından, Uluslararası Türk-Ukrayna İşinsanları Derneği’nin (TUİD) köklü ve sermaye sahibi işadamlarından oluşan Selami Güner inisiyatifindeki “Özveri ve Emek Grubu” karşısında, Jön Türkler diyebileceğimiz; maceraperest, hayalperest profesyonellerden oluşan “profesyonel” Burak Pehlivan liderliğinde “Reform Hareketi” çıkmıştı.

Bir tarafta Selami Güner‘in, hemen uygulanabilir, gerçekçi ve sağlam projeleri ile seçimlere hazırlanan, “Özveri ve Emek Grubu”, diğer tarafta ise 12 sene sonrasına bile vaatlerde bulunan Burak Pehlivan’ın başı çektiği “Reform Hareketi” vardı.

Öyle oldu, böyle oldu, allem/gullem ve antin ile kuntin derken Burak Pehlivan, ilk başta “bir şekilde” gölge daha sonra gerek sözde başkan olarak yönetimi elinde tutuyor. Çünkü bildiğimiz kadarıyla resmiyet çok farklı.

Biz de basın mensubu olarak o dönem aktif bir şekilde bu sözde “yenilikçi” genç arkadaşlara medya desteği vermiştik. Şimdi bakalım medya desteği verdiğimiz sözde “Reform Hareketi” geçtiğimiz yaklaşık 7 yıllık yönetiminde vaatlerinin ne kadarını hayata geçirmiş…

Ben tabi ki bizzat sormak isterdim ama her ne hikmetse; “kıymetli dostumuz”, “güzide ve gözde”, “profesyonelimiz” bizi sosyal medya dahi farklı mecralarda engellememiş.

Bu yazının devam için tıklayınız…

[2/TUİD TV] TUİD’in “reform hareketi” lideri Burak Pehlivan’ın vaatleri

Ukrayna’da önde gelen Türk sivil toplum kuruluşlarından, Uluslararası Türk-Ukrayna İşadamları Derneği’nin (TUİD) başkanı Burak Pehlivan‘nın seçim vaatleri yazı dizisine devam ediyoruz.

Dizinin ikinci yazısı için tıklayınız…

[2/TUİD TV] TUİD’in “reform hareketi” lideri Burak Pehlivan’ın vaatleri

TUİD hakkındaki arşiv haberlerimizin bir kısımını buradan okuyabilirsiniz.

Muhabir: Yunus Erdoğdu | Kıyiv – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Olay yerinden Canlı Yayınlar için : Twitter: @ukraynahaber

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Son Dakika için Telegram Haber Kanalımız:
https://t.me/ukraynahaber
Haber İhbar Hattı WhatsApp:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]