Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

AB Komisyonu, Ukrayna’ya 470 milyon euro bütçe desteği verecek

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, 2008 yılının son aylarında başlayan global ekonomik krizde iflasın eşiğinden dönen Ukrayna’ya toparlanması için 470 milyon euro bütçe desteği verecek.
Brüksel’de, Ukrayna Başbakan Yardımcısı olan Ukrayna Ekonomi Kalkınma ve Ticaret Bakanı Andrey Klüyev ile AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Fule, AB’nin yardım programı konusunda memorandum imzaladı.

Andrey Klüyev yaptığı açıklamada AB’den sektörsel bütçe desteğinin ülkesinde politik reformları hızlandıracağını söyledi.

Ukrayna Ekonomi Kalkınma ve Ticaret bankalığından yapılan açıklamada ise AB’nin, 2011 ila 1013 yılları arasında Ukrayna’ya yapacağı yardımın toplam 470 milyon 50 bin euro olacağını bildirildi.

AB’nin yapacağı para yardımı; yönetim ve hukukun iyileştirilmesi, AB ile Ukrayna arasında serbest ticaret anlaşmasının yürürlüğe girmesi için alt yapı çalışmalarının yanı sıra bölgesel kalkınma, enerji, çevre, ve ulaştırma ‘Sürdürülebilir Kalkınma’ projelerinde kullanılacak.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]