Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberlerİş Dünyası

Ukrayna’da, Türk işadamları Çernobil Çocukları ile ilgilendi

Çernobil faciasının 26’ıncı yıldönümünde Türk Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD), Çernobil mağduru çocuklarına Kiev turu yaptırdı ve öğle yemeği verdi.

Çernobil Çocukları’nı Koruma Fonu ile birlikte TUİD ortaklaşa düzenlediği etkinlikle nükleer faciandan etkilenen çocuklardan oluşan 30 kişilik bir gurup için Kiev’de tek günlük bir gezi programı organize etti.

Bir Türk restoranında çocuklara Türk mutfağından seçme lezzetler ikram edildi. Yemeğe katılan TUİD Başkanı Cem Murat Aytaç, kısa bir konuşma yaparak, Çernobil’in insanlık tarihinin en büyük çevre felaketi olduğunu ve bu felaketin etkilerinin bugün bilen devam ettiğini söyledi.

Aytaç; “Burada kelimeler kifayetsiz kalıyor, ben tüm miniklerimize hoş geldiniz diyorum, bu miniklerimize desteğimiz bundan sonra da sürecektir. Moral her şeyden önemlidir, iyi bir moralle insan doğasının yenemeyeceği hiçbir hastalık, hiçbir olumsuzluk yoktur” diyerek, ileride de Çernobil fonuna katkılarının süreceğini ifade etti.

Fon’un Genel Koordinatörü Svetlana Vasilevna ise Türk işadamlarına gösterdikleri duyarlılık için teşekkür ederek, burada ülkelerinden çok uzakta bulunan Türk girişimcilerin kendilerine ve artık kendi çocukları olarak gördükleri miniklere destek olmasını hiçbir zaman unutmayacaklarını belirtti.

Svetlana Vasilevna; “Bugün burada çocuklarımızın en fazla ihtiyaç duyduğu şey olan morali fazlasıyla alıyoruz, eminiz ki Karadeniz’in diğer yakasında bulunan Türkiye’de bu felaketten bizim kadar etkilenmiştir, dolayısıyla sizlerin empati yapması daha kolaydır diye düşünüyorum” dedi.

Yemekte söz alan Vladimir Devyanko adlı bir çocuk ise; “12 yaşına kadar yaşadım ve tanrının bana daha uzun yıllar ömür vermesini istiyorum. En büyük hayallerimden biri ise Türkiye’yi görmek. Bizler burada soğuk iklimde yaşıyoruz, sıcak iklimin güzelliğini ve yeni yerler görmüş olmanın keyfini yaşamak istiyorum. Türk işadamlarına ben ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Duygulu anların yaşandığı yemeğin sonunda, TUİD tarafından Kiev içinde organize edilen gezi programına katılan çocuklara çeşitli armağanlar takdim edildi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]