Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Bilirsin biz sana mecburuz, Rusya

Ukrayna ve Türkmenistan, gaz konusunda anlaşsalar bile Rusya ile görüşmek zorunda.

Enerji uzmanı Valentin Zemlyanskiy, Türkmenistan ve Ukrayna ilişkilerindeki yakınlaşma ve Ukrayna’nın alternatif gaz senaryolarını, düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi.

Zemlyanskiy “Biz öyle ya da böyle Rusya faktörüne varıp dayanacağız” dedi. Uzman sözlerine devamla şöyle dedi: Gazprom 2004 yılında Orta Asya devletleriyle yaptığı anlaşma ile çıkan gazın tamamını alma hakkına sahip. Fakat diğer yandan Gazprom da yükümlülüklerini yerine getirmiyor. Gazın tamamını almıyor. Rusların aldığı Türkmen gazı 50 milyar metreküpten 10 milyar metreküpe düştü.

Zemlyankiy’e göre Ukrayna ve Türkmenistan gaz konusunda anlaşmış olsalar bile gazın transferinin Rusya olmadan asla mümkün değil. Çünkü bölgedeki gazı getirmek için reel olarak yalnızca yılda 33 milyar metreküp gaz pompalanabilinen  “Serednya Azya – Tsentr” boru hattı mevcut.

Öte yandan Türkmenistan’ın Hazar’ın batısına doğal gaz satışına Rusya’nın izin vermeyeceği de söylentiler arasında.

ULYANA DERMENCİ | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]