Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Medya

Gülen, Şık ve Şener için tweet attı!

Fethullah Gülen: İfade ve basın hürriyetinin geniş şekilde uygulanmasına taraftarım

Fethullah Gülen Hocaefendi, Ahmet Şık ve Nedim Şener eksenli olarak kendisini hedef alan yayınlarla ilgili olarak Twitter’daki hesabından açıklamalarda bulundu.

Fethullah Gülen Hocaefendi Twitter’da şunları söyledi:

“Daha önce de açıkladığım üzere, ifade ve basın hürriyetinin geniş bir şekilde uygulanmasına taraftarım. Düşünceleri tamamıyla zıt bile olsa, kendi başlarına gelenleri -haksızlık ederek- benden dahi bilseler, onların da düşünce, fikir ve ifade hürriyetlerini, hür bir şekilde kullanmalarından tarafım.”

Gülen’in görüşlerini yorumlayan avukatı Orhan Erdemli, Gülen’in 50 yılı aşkındır düşünce ve kanaatlerini paylaştığını ve bunun bazı kesimlerce benimsenirken bazı kimseler tarafından da eleştirilmesinin doğal olduğunu söyledi.

Geçmişte Gülen’in de düşünceleri sebebiyle yargılandığında, bugün fikir hürriyetini savunanların o yargılamalar sırasında sessiz kaldığına dikkat çeken Erdemli, “Bugün bu haksız ağır saldırıları düşünce özgürlüğü içinde ele alarak savunanların, müvekkilimin fikirlerinden dolayı yargılandığı süreçte hiç seslerini yükseltmiyorlardı. Müvekkilim hakkında verilen kesinleşmiş beraat kararına rağmen aleyhinde devam ettirilen karalama kampanyaları karşısında hukuku hatırlatmıyorlardı. Hukuku savunur görünürken, tamamen yanlı bu tavrın esef verici olduğunu kamuoyunun takdirlerine saygılarımızla arz ederiz.” açıklamasında bulundu.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]