Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yerli ve yabancı ressamların Erzurum temalı resimleri müzede toplanacak

Yerli ve yabancı ressamların Erzurum temalı resimleri Atatürk Üniversitesi’nde açılacak bir müzede toplanacak.

Erzurum 1. Uluslararası Resim Sempozyumu kapsamında dünyanın tanınmış yerli ve yabancı ressamları Erzurum’da bulunuyor. Küratörlüğünü Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Özgültekin ve Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Kavukçu’nun yaptığı sempozyum 30 Mayıs’a kadar sürecek.

Sempozyum kapsamında Ukrayna, Japonya, Fransa, Azarbaycan gibi çok sayıda ülkeden gelen ressamlar Erzurum ve bahar temalı resimler yapıyor. Yerli ve yabancı ressamların resimleri üniversite bünyesinde oluşturulacak müzede bir araya gelecek. Sanatçılar, Tortum Şelalesi, Haho, Öşvank Kiliseleri, Ani Harabeleri gibi tarihi ve kültürel yapıları da tanıtacak.

21 Mayıs’ta ise ‘Kültürler Buluşması’ isimli panelin düzenleneceği sempozyuma katılan sanatçılar şöyle: Lionel Perrote (Fransa), Krasimira Kırılova (Bulgaristan), Eizo Sakata (Japonya), Anatoly Kravchenko (Ukrayna), Anatoly Gorbenko (Ukrayna), Vladimir Palamarciuc (Moldova), Viktoria Amelyanovich (Belarus), Fikret Haşimov (Azerbaycan), Dimitri Ayoğlu (Gagauzya), Adem Genç, Bünyamin Özgültekin, Devrim Erbil, Yusuf Taktak, Onay Akbaş, Devabil Kara, Hüsamettin Koçan, Mehmet Kavukçu, Zafer Gençaydın, Halil Akdeniz ve Tülin Onat.

Belarus’tan Viktoria Amelyanovich Erzurum’daki güler yüzlülük ve misafirperverliken memnuniyet duyduğunu söyledi. Sempozyuma öğretim elemanları, öğrenciler ve sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]