Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev’de Nevruz’u 8 ülke birlikte kutladı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de, baharın habercisi Uluslararası Nevruz Bayramı’nı 8 ülkenin misyon şefleri ve vatandaşları aynı sahnede kutladı.

Kiev Bağımsızlık Meydanı’ndaki Çaykovsky Müzik Akademisi’nde; Nevruz kutlamasına; Azerbaycan, Afganistan, Irak, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan, Türkiye ve Türkmenistan elçilik mensupları ile vatandaşları katıldı.

Etkinlik ülkelerdeki Nevruz kutlamaları ve ülke tanıtım filmlerinin gösterimi akabinde başladı.
Başta Ukrayna halk dansları olmak üzere etkinliğe katılan bütün ülkenin halk dansları ve şarkılarından örnekler sunuldu.

Kutlamaya katılan ülkelerin büyükelçilerinin sahneye davet edildiği etkinlikte bütün büyükelçiler adına Türkmenistan’ın Kiev Büyükelçisi Nurberdi Amanmuradov konuşma yaptı.

Nevruz Bayramı’nın ülkelere göre kutlanış biçimleri hakkında bilgi veren Nurberdi Amanmuradov, konuşmasında 2010’dan itibaren Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 21 Mart’ı “Dünya Nevruz Bayramı” olarak kabul ettiğini söyledi.

Azeri halk danslarının yanı sıra Azerbaycan’dan program için gelen saz ustası, Iraklıların Şemmame’si ve Leyla şarkısı, Özbek dansları ve şarkıları, Tacik danslarının icra edildiği etkinlikte Türkiye, türkülerle ve horon ile temsil edildi. Ukraynalı ekibin Horon oyunu büyük beğeni topladı.

Müşterek Nevruz Bayramı kutlamasını Cihan Haber Ajansı (Cihan)’na özel değerlendiren Azerbaycan’ın Kiev Büyükelçisi Eynullah Medetli; “Geçen sene olduğu gibi bu yıl da Azerbaycan elçiliğinin teşebbüsüyle Ukrayna’daki Nevruz Bayramını kutlayan ülkelerin büyükelçiliklerin iştiraki ile Nevruz’u bir arada kutladık. Biz bugün Kiev’de davetlilerin beğenisini kazanan büyük bir etkinliği hayata geçirdik. Ben vatandaşlarımızın ve Nevruz Bayramı’nı kutlayan bütün halkların bayramını kutluyorum” diye konuştu.

Daha önce Ankara’da da Türkmenistan Büyükelçiliği görevinde bulunan Nurberdi Amanmuradov, Türkiye’nin ve Türk dünyasının Nevruz Bayramını kutladı. ‘Daha nice bayramlara’ diyen Amanmuradov, bu bahar bayramının dünyaya birlik, beraberlik ve barış getirmesini temenni etti.

Kiev Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Ataşeliği’nde katkıda bulunduğu etkinliği Cihan’a değerlendiren Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar ise, “Nevruz, Türk dünyasının önemli bayramlarından bir tanesi. Ukrayna’a temsilciliği bulunan ve Nevruzu kutlayan ülkelerin (yurtdışındaki) bir tanesi hariç hepsinin büyükelçileri katıldı. Güzel bir etkinlik oldu. Havada çok güzeldi. Hem dışarıda hem de içeride baharın coşkusunu yaşadık. Birlikte Nevruz kutlamalarını önümüzdeki yıllarda da devam ettirmeyi düşünüyoruz” dedi.

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleşen ülkelerin birlikte Nevruz Bayramı kutlama etkinliğine; Azerbaycan, Tacikistan, Özbekistan ve Türkiye olmak üzere toplam 4 ülke katılmıştı. Bu sene bu sayı katlanarak 8’e çıktı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]