Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna, Türkmenistan’ın doğal gazına talip

Ukrayna, Hazar’ın havzasının doğal gaz zengini Türkmenistan ile enerji alanında işbirliği yapmak istiyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, davetlisi olarak Kiev’e gelen Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile ikili görüşmelerde bulundu.

Basına kapalı geçen ikili görüşmelerde, liderlerin Rusya’yı teğet geçecek Hazar ve Karadeniz’i birbirine bağlayacak yeni bir doğal gaz boru hattı projesini konuştuğu bildirildi.

İkili ve heyetler arası görüşmelerin akabinde iki ülke arasında biz dizi anlaşmaya imza atıldı.
Ukrayna ve Türkmenistan arasında; ekonomik, kültürel ve insani işbirliği anlaşması, 2012-2015 Ukrayna ve Türkmenistan arasındaki ekonomik işbirliği devletlerarası programı, Ukrayna Bilimler Akademisi ve Türkmenistan Bilimler Akademisi arasında işbirliği programı, sağlık bakanlıkları arasında tıbbi ve ilaç faaliyetlerine ilişkin mutabakat muhtırası ile Ukrayna Olimpiyat Komitesi ve Türkmenistan Olimpiyat Komitesi arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Konuk lider Berdimuhamedov yaptığı açıklamada; karşılıklı çıkarlara bağlı olarak tüm alanlarda Ukrayna-Türkmen ilişkilerini geliştirilmek, güçlendirmek ve politik diyalogu sürdürmek istediklerini söyledi.

UKRAYNA ÜNİVERSİTELERİNDEKİ TÜRKMEN ÖĞRENCİ SAYISI ARTIYOR

Ukrayna ve Türkmenistan arasında, eğitim alanında ikili işbirliğinin geliştiğini ifade eden Viktor Yanukoviç, her yıl daha fazla Türkmen gencin yükseköğrenim için ülkesini tercih ettiğini belirtti.

Ukrayna’nın Türkmenistan ile bilimsel, teknik, tıbbi, spor, turizm alanlarında verimli bir işbirliği hedeflediğini kaydeden Yanukoviç, Ukrayna tarafı olarak üzerilerine düşeni yapacaklarını söyledi.
Başkan seçildikten sonra Türkiye’den sonra ikinci resmi ziyaretini Ukrayna’ya yapan Berdimuhamedov bugün Ukraynalı işadamları ile bir araya gelecek.

Berdimuhamedov’un yarınki temasları akabinde Ukrayna’dan ayrılması bekleniyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]