Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Japonya’da depremde hayatını kaybedenlere anma töreni

Japonya’da Deprem ve tsunami felaketinin birinci yıl dönümde ülke çapında anma töreni yapıldı. Bundan tam bir sene evvel deprem ve tsunaminin vurduğu Japonya, 2. Dünya Savaşı’ndan sonraki en büyük felaketi yaşamıştı.

Japonya’da meydana gelen 9.0 büyüklüğündeki depremin birinci yıldönümünde ülke çapında anma töreni yapıldı. Deprem ve depremin tetiklediği tsunaminin vurduğu kuzeydoğu kıyıları boyunca ve ülkenin diğer bölgelerinde, insanlar yerel saatle depremin olduğu 14,46’da saygı duruşuna bulundu.

Sahil kasabası Rikuzentakata’da çalan siren eşliğinde bir Budist rahip büyük bir çanı çalarken, başkent Tokyo’daki Ulusal Tiyatro’da İmparator Akihito ile Başbakan Yoşihiko Noda, yüzlerce kişinin yer aldığı anma törenine katıldı.

Japonya’da 11 Mart 2011’de meydana gelen deprem ve ardından oluşan tsunami felaketinde, cesetlerine ulaşılamayan 3 binden fazla kayıpla beraber 19 bin Japon hayatını kaybederken, evlerini terk eden yüz binlerce kişi geri dönmedi ve yeniden inşa edilen şehirler adeta sessizliğe terk edildi. Tsunaminin ardından Fukuşima Daiçi nükleer santralinde meydana gelen hasar ve radyoaktif sızıntı başta Japonlar olmak üzere tüm dünyayı korkutmuştu.

Tsunami felaketinin ekonomik etkileri kadar psikolojik etkilerinin de büyük olduğu ifade ediliyor. Japon hükümetinin açıkladığı rakamlar, geçen yıl intihar edenlerin 30 bin olan sayısının bir önceki yıla göre yüzde 20 artış gösterdiğini ortaya koyuyor.

HALİL ŞEN | PEKİN – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]