Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Nazarbayev: Nükleer tehlike dünyanın ortak sorunu

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen ,’Uluslararası Nükleer Güvenlik ve Çernobil Kazasını Anma Konferansı’na katılan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, nükleer tehlikenin bütün dünyanın ortak sorunu olduğunu söyledi. Çernobil faciasının dünyaya iyi bir örnek olması gerektiğini aktaran Kazak lider, ülkesinin bundan büyük bir ders çıkartarak Semey’deki nükleer poligonları kapattığını hatırlattı.

Depremden sonra Japonya’daki Fukuşima nükleer tehlikenin dünyayı sarstığını kayd eden Nazarbayev, nükleer güvenliğin uluslar arası normlarla yeniden ele alınması gerektiğini dile getirdi.

Nazarbayev, Kazakistan’ın nükleer tehlike karşında dünya ile birlikte hareket etmeye hazır olduğunu ifade etti.

Kiev’deki toplantıya , Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Yukiya Amano, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso’nun da bulunduğu bir çok ülkeden üst düzey yetkililer katılıyor.

Türkiye’yi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın temsil ettiği konferansa AB tam destek veriyor.

Kiev Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]