Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaFoto GaleriTürkiye

Rusya’nın müttefiki Türkiye’den, ABD’ye “Zeytin Dalı” golü!

Türkiye, ABD ile ipleri kopartabilecek mi?

ABD Büyükelçiliği’nin bulunduğu caddenin adı “Zeytin Dalı” olarak değiştirilecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, “ABD Büyükelçiliği önünde bulunan Nevzat Tandoğan Caddesi’nin adını ‘Zeytin Dalı’ olarak değiştirmek için gerekli teklifi imzaladık” dedi.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından, ABD Büyükelçiliği’nin bulunduğu caddenin isminin değiştirilmesine ilişkin teklifi imzalarken çekilen fotoğrafını paylaştı.

Tuna, caddenin isminin “Zeytin Dalı” olarak değiştirileceğini söyledi.

ZEYTİN DALI NEDİR?
Zeytin Dalı Harekâtı, Afrin / Efrin Operasyonu veya Afrin Harekâtı, 20 Ocak 2018’de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve TSK tarafından eğitilmiş Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) grupları tarafından Suriye’nin Halep ilinin Afrin kentine yönelik başlattığı askerî harekât.

Türkiye hükûmeti; harekâtın amacının “ülkenin varlığına tehdit olarak gördüğü ve terör örgütü olarak tanımladığı PKK, KCK, PYD-YPG ve Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD)’i bölgeden uzaklaştırmak, sınır hattının ve bölgedeki halkın güvenliğini sağlamak ve kontrol altına almak olduğunu” bildirildi.

AKP Genel Başkanı Recep T. Erdoğan Afrin’e yönelik harekât sonrasındaki hedefin Menbiç olduğunu AKP grup toplantısında söyledi. Erdoğan, Suriye’de YPG’nin kontrolünde bulunan Menbiç’teki ABD askerlerinin varlığına işaret ederek “Hadi çıkın. Menbiç’e geleceğiz” mesajını vermişti.

ABD ise Erdoğan’a karşı çok sert açıklama yaptı.

ABD, AGRESİF BİR ŞEKİLDE VURACAĞINI AÇIKLADI!
IŞİD’e ABD öncülüğünde kurulan koalisyon görev gücünün en üst düzey komutanı Korgeneral Paul E. Funk, Türkiye’nin operasyon düzenleme sinyali verdiği Menbiç’e giderek basına şöyle konuştu: “Bizi vurursanız agresif şekilde karşılık veririz.” dedi.

‘Türkiye’nin tehditlerinden çekinip çekinmediğine’ ilişkin soruyuya ise Funk, “Endişlenmiyorum. Benim iş tanımımda endişelenmek yok. Benim işim savaşmak. Buradaki konumlanmamızdan gurur duyuyorum ve bunu herkesin bilmesini istiyorum. Kendimizi savunacağız.” şeklinde yanıtladı.

General Funk

Yunus Erdoğdu – Kiev

@Erdogduy

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]