Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Ukrayna, Kırım’ı işgal eden Moskof Yeşil Adamları deşifre etti

Tuka: Kırım işgalini yapan bin 500 Rusya askerinin kimlikleri belli oldu

Ukrayna’ya, bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’ni 2014’te işgali “Yeşil Adamlar” lakaplı ağır silahlı Rus militanların kimlikleri deşifre edildi.

Ukrayna Geçici İşgal Altındaki Topraklar ve Ülke İçinde Göçmenler Bakanı Yardımcısı Georgiy Tuka yaptığı açıklamada, Kırım’ın ilhak edilmesinde doğrudan yer alan bin 500’den fazla kadrolu Rus askerin yerleşim yerlerinin, vatandaşlıklarının (aralarında Müslümanlar da var), tüm coğrafi ve konum verilerin tanımlandığını bildirdi.

Georgiy Tuka

Tuka, Donbas’ta ise Ukrayna topraklarında yasadışı eylemler yapmaktan şüphelenilen on binlerce kişinin kimliğini tespit ettiklerini açıkladı.

NEDEN YEŞİL ADAM?
“Yeşil Adamlar” tanımlamasının başlıca nedeni, kiralık militanların yeşil üniformaları üzerinde hiç bir tanımlayıcı rütbe isim olmaması. Yönetiminde, Dimitriy Utkin adında eski bir teğmenin bulunduğu Rus ‘Wagner Özel Güvenlik’ şirketi, yapısı itibariyle ABD’nin Irak’ta kullandığı Blackwater’ı andırıyor. Hakkında çok fazla bilgi olmayan Utkin’in, Wagner’in başında ‘göstermelik’ olarak bulunduğu, asıl yöneticinin başkası olduğu söyleniyor.

Yevgeniya Vyaçeslav – Kiev

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]