Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Şirket

Türkler, Ukrayna’da modern bir un değirmeni inşa edecek

Türk girişimciler Ukrayna'da, iş almaya devam ediyor.

Alapala Group tarafından yapılacak, yatırım miktarı 4,5 milyon euro olan yeni un değirmeninin günlük tahıl işleme kapasitesinin 150 ton olması bekleniyor.

Açık anonim şirketi “Tarım Fonu” Yönetim Kurulu Başkanı Andrey Radçenko, Alapala Group’un endüstriyel birimi olan Türk şirketi Alapala Makina, Ukrayna’daki büyük bir fabrika kompleksinin inşası için ekipman temini konusunda görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.

Radçenko: “Büyük bir Türk üreticisi Alapala’dan değirmen ekipmanı tedariki için bir teklif aldık. Finansman, Türk Eximbank tarafından EURIBOR (şimdi sıfır) artı yüzde 2.5 oranında sağlanacaktır. Yani, banka Alapala’ya finanse ediyor ve bize beş yıl içinde ödeme yapmamız üzerine ekipman temin ediyorlar.” dedi.

Yeni yapılacak olan değirmenin yeri de hala net olmadığını söyleyen Radçenko, Kiev Bölgesinde üç büyük ekmek holding çalıştığını , onun için bu bölgede olabileceğini tahminde bulundu.

Yeni tesisin tahmini kapasitesi günde 150 ton tahıl işleme olacak. Yatırımın miktarı 4,5 milyon euro.

Halihazırda Ukrayna’da, yaklaşık 900 değirmen var fakat günde 100 tondan fazla tahıl işleme hacmi olan endüstriyel değirmen sayısı sadece 20 tane.

Yevgeniya Vyaçeslav- Kiev

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]