Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna savunmada değişikliğe gitti

Ukrayna Devlet Başkanı Yanukoviç bir bakanı daha değiştirdi. Haftalardır gidici olarak görülen Savunma Bakanı Mıhaylo Yejel istifa ettirilip yerine beklenmedik bir isim atandı.

Devlet başkanlığının resmi internet sitesinde yer alan görevden alma yazısının ardından Dmitro Salamatin’in yeni savunma bakanı olarak atanma yazısı yayınlandı. Salamatin daha önce bir devlet teşekkülü olan Özel ve Askeri Amaçlı Malzeme ve Hizmet İthalatı ve İhracatı A.Ş. (UKROBORONPROM) müdürüydü.

Eski bakan Yejel 6 Şubat günü ortaya çıkan skandalın merkezinde yer almıştı. Yejel, Savunma Bakanlığına ait Kiev civarındaki 60 hektarlık arsayı villa inşası için Devlet Başkanlığı ve Başbakanlık kullanımına geçirmeye çalışmış ancak hükümetin diğer üyelerinin desteğini alamamıştı.

Bu arada eski savunma bakanlarından A. Hrıtsenko, yeni bakan Salamatin’in “savunma” nedir bildiğini zannetmediğini söyledi.

www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]