Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İnsanların donarak öldüğü Ukrayna’da sokaklara ısınma çadırları kuruldu

Ukrayna’da aşırı soğuklardan dolayı yüzlerce kişinin donarak hayatını kaybetmesi, yetkilileri harekete geçirdi. Ülkede donduran soğuklarla mücadele kapsamında hükümet, cadde ve parklarda ısınma çadırları kuruyor. Çadırlara evsizlerin yanı sıra; yolda kalanlar, soğukta donma tehlikesi geçirenler, ihtiyarlar ve kızak kayan çocuklar uğruyor. Evsizlere çadırlarda sıcak çay ve çorbanın yanı sıra ilaçlar da ücretsiz veriliyor. Isınma çadırları başta başkent Kiev olmak üzere; Donetsk, Harkov, Çernigiv, Odessa ve Kirovograd bölgelerinde faaliyet gösteriyor.

Isınma çadırına uğrayan Veronika Litvinyuk adlı öğrenci; “Isınma çadırları çok iyi oldu. Burada isteyen kitap okuyor, isteyene kıyafet de veriyorlar. Yatma yeri de var. Sokakta yaşayanlar için bu çadır çok güzel bir barınma imkânı sağlıyor. Biz de okuldan eve giderken, burada biraz ısınıyoruz” dedi.

Ukrayna Olağanüstü Haller Bakanlığı tarafından kurulan çadırlar günün her saatinde rağbet görüyor. Ülke genelinde bin 590 ısınma barınağı açıldı. Buna ek olarak 150 tane daha çadırın kurulması kararlaştırıldı. Son 24 saat içerisinde barınaklara sıcak yemek ve ısınmak için 6 bin 388 kişi başvururken, 27 Ocak’tan itibaren ise on binlerce kişi çadırlara sığındı.

Öte yandan Sibirya soğukları nedeniyle son günlerde 150’ye yakın kişi donarak hayatını kaybetti. Soğuktan etkilenen binlerce kişi ise hastanelere tedavi altına alındı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV -CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]