Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

VİDEO | Bahçeli: Bizim nezdimizde Kırım Ukrayna’dır, Akmescit ise hatıralarımızın simge şehirlerindendir

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Bizim nezdimizde Kırım Ukrayna'dır, Akmescit ise hatıralarımızın simge şehirlerindendir

Partisinin grup toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Karadeniz ısınırken Kafkaslar her an patlamaya hazır barut gibidir” dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Dünyaya yüksekten baktığımızda, doğudan batıya, kuzeyden güneye var olan, ateşi devamlı körüklenen, çapı sürekli genişletilen istikrarsızlık sarmalının neye ve hangi maksatlara tekabül ettiğini bilhassa Türk milliyetçileri maharetle okumalıdır. Bu okuma sonucunda risk ve tehditlerin seyisleri eliyle hazırlanan seyir defterini fazla zahmete katlanmadan değerlendirmek, akla karayı tefrik etmek mümkün ve muhtemeldir. 2014’den beri suların durulmadığı Ukrayna’nın doğusunda vahim bir gerilim atmosferi tekraren vasat bulmuştur. Kırım’ın ilhakı kuşkusuz hala kanayan bir yaradır ve Milliyetçi Hareket Partisi bu haksızlığa, bu hukuksuzluğa, bu işgale, bu yayılmacı politikaya sonuna kadar karşıdır. Bizim nezdimizde Kırım Ukrayna’dır, Akmescit ise hatıralarımızın simge şehirlerindendir” açıklamasında bulundu.

“Karadeniz ısınırken Kafkaslar her an patlamaya hazır barut gibidir”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ayrılıkçı bölgelerle Kiev (Kıyiv) yönetimi arasındaki cepheleşme sertleşmiştir. Rusya, Ukrayna sınırında savaş helikopterlerini uçurmakta, Rus yanlılarını tahrik ve teşvik etmektedir. Buna karşılık Ukrayna Genelkurmay Başkanı (Ruslan Homçak), Rus yanlısı ayrılıkçıların Donbas bölgesinde 10 defa ateşkes ihlali yaptığını vurgulayarak Avrupa’nın kalkanı olduklarını söylemiştir. ABD Başkanı Biden ise Ukrayna Devlet Başkanı’na açık desteğini bir telefon görüşmesi aracılığıyla vermiştir. NATO uçaklarıyla Rus uçakları 29 Mart 2021 tarihinde tehlikeli bir it dalaşına girişmişlerdir. Karadeniz ısınırken Kafkaslar her an patlamaya hazır barut gibidir. Aynı Biden, Mora ayaklanmasının 200. yıldönümü vesilesiyle Yunanistan Başbakanı’nı arayarak tebrik etmiştir. Doğu Akdeniz’de henüz sağduyu ve sükünet egemen olmamışken, bu tebrike neden gerek duyulduğu, tarihten husumet çıkarmak için neden bu dönemin seçildiği bir başka tartışma konusudur.”

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]