Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Lucescu ağır darbe aldı

Shakhtar Donetsk’in başına geçtiğinden bu yana şampiyonluklar yaşatan ve Ukrayna futbolunda bir ekol haline gelen Mircea Lucescu’nun tarihe geçen farklı yenilgileri de mevcut. Şampiyonlar Ligi’nde Barcelona’ya 5-1 kaybeden Shakhtar Donetsk’te Teknik Direktör Mircea Lucescu kariyerine ağır yenilgilerden birini daha eklemiş oldu.

Daha önceki yıllarda Galatasaray ve Beşiktaş’ı da çalıştıran Mircea Lucescu, dün gece Barcelona karşısında kariyerindeki en ağır yenilgilerden birini aldı. Şampiyonlar ligi ceyrek final ilk maçında Katalan devi karşısında 5-1’lik mağlubiyet alan Rumen hocanın takımı, devler ligine bir mucize olmazsa veda edecek. Lucescu, Türkiye kariyerinde Avrupa maçlarında farklı bir yenilgi almasa da 2001-2002 sezonunda Galatasaray’ın başındayken Bursaspor deplasmanında 5-0’lık ağır bir yenilgi almıştı. 2003-2004 sezonunda Beşiktaş’ı çalıştırırken ise sahasında ağırladığı Samsunspor karşısında 5 kırmızı kart almış ve maçı hükmen kaybetmişti. Futbol Federasyonu, bu müsabakanın skorunu 4-0 olarak tescil etmişti. Rumen teknik adam, Türkiye deneyiminin ardından Shakhtar Donetsk’in başına geçerek, Ukrayna kariyerine başladı. Lucescu, 2004 senesinden bu yana çalıştığı Donetsk ekibi ile 2006-2007 sezonunda Şampiyonlar Ligi D Grubu karşılaşmasında İtalyan takımı AS Roma’ya 4-0 yenildi. Tecrübeli çalıştırıcı, bu sezon ise H Grubu karşılaşmasında İngiliz devi Arsenal deplasmanından 5-1’lik mağlubiyetle döndü. Mircea Lucescu yönetimindeki Shakhtar Donetsk, dün akşam da Barcelona’ya 5-1 yenildi.

Shakhtar Donetsk’in başına geçtiğinden bu yana şampiyonluklar yaşatan ve Ukrayna futbolunda bir ekol haline gelen Mircea Lucescu’nun son 10 yıllık kariyerinde tarihe geçen en ağır yenilgileri ise şöyle:

2001-2002 sezonu Türkiye Süper Ligi 11. Hafta karşılaşması

Bursaspor 5-0 Galatasaray

2003-2004 sezonu Türkiye Süper Ligi 18. Hafta karşılaşması

Beşiktaş 0-4 Samsunspor (Hükmen yenilgi- 5 kırmızı kart)

2006-2007 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu

Roma 4-0 Shakhtar Donetsk

2010-2011 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu

Arsenal 5-1 Shakhtar Donetsk

2010-2011 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final

Barcelona 5-1 Shakhtar Donetsk

 

Spor Servisi

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]