Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberlerİş DünyasıTurizm

“Türkiye -Ukrayna ilişkileri her dönem canlı olmuştur”

Görev süresi tamamlanan Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşaviri Berat Yıldız, bu ülkedeki Türkiye vatandaşlarıyla buluştu. Türkiye- Ukrayna İşadamları Derneği’nde (TUİD) gerçekleşen buluşmada Yıldız, iki ülkenin geçmiş ve günümüz ilişkileri hakkında bilgi verdi.

Yıldız, Ukrayna Kazaklarının Rusya, Polonya ve Osmanlı Devleti ile kültürel ve siyasi alandaki ilişkilerine değinerek konuşmasını sürdürdü.

Kanuni Sultan Süleyman’ı eşi ve İkinci Selim’in annesi olan Hürrem Sultan’a geniş bir biçimde değinen Yıldız, Bogdan Himeniltskiy, Filip Orlik, Taras Şevçenko ve Mimar Gorodetskiy gibi Ukrayna’nın önemli tarihi ve kültürel şahsiyetleri hakkında da katılımcılara bilgi verdi.

Birinci Dünya Savaşı sonrasında Ukrayna devletinin kurulduğunu ifade eden Yıldız, bu ülkeyi ilk tanıyan devletlerin başında Osmanlı’nın geldiğini hatırlattı. Müşavir Yıldız, 1991 yılında bağımsızlığını ilan eden Ukrayna’yı ilk tanıyan ülkelerin başında yine Türkiye’nin geldiğini ifade etti.

Ukrayna’da 6 adet Türk şehitliği bulunduğunu belirten Yıldız, “Ukrayna yüzyıllar boyunca Rusya, Polonya, Avusturya- Macaristan, Almanya ve Osmanlılar arasında cereyan eden savaşların coğrafyası oldu. Bugün ise barışın, refahın ve işbirliğinin coğrafyasıdır” diye konuştu.

UKRAYNA EN ÇOK TÜRKİYE’YE TURİST GÖNDERİYOR
Kiev Kültür ve Turizm Müşaviri Yıldız, son yıllarda Türkiye ve Ukrayna ilişkilerinin turizm ve kültür perspektifinden çok geliştiğini, Ukrayna’nın en çok turist gönderdiği ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

Berat Yıldız, 1 Ağustos’ta kalkan vizelerin de etkisiyle bu yıl Türkiye’ye giden Ukraynalı turist sayısının 640 bini bulacağını belirtti.

Türkiye’den ise Ukrayna’ya gelen turist sayısının 2012 yılında 100 bini geçeceğini ifade eden Yıldız, özellikle Türk tarihi ve doğal güzellikleriyle Kırım’ın, Batı Ukrayna’nın ve Kiev’in Türk turistlerin ilgisinin çektiğinin altını çizdi. Berat Yıldız, Ukraynalı seyircinin Türk dizilerini severek izlediğini de kaydetti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]