Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye, AİGK/CICA dönem başkanı oldu

İstanbul’da 7–9 Haziran 2010 tarihlerinde gerçekleştirilen ‘Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı AİGK/CICA III. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde Türkiye, 2010-2012 için AİGK’nın dönem başkanlığını üstlendi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, AİGK’nın temel karar alma organlarının cumhurbaşkanları ve hükümet başkanları düzeyindeki zirveler ile dışişleri bakanları toplantılarından sonra en yetkili organın Kıdemli Memurlar Komitesi (KMK) olduğu ifade edildi. Türkiye’nin dönem başkanlığında AİGK Özel Çalışma Grubu (ÖÇG) ve KMK toplantılarının üçüncüsünün 31 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde Antalya’da yapılacağı belirtilen yazı açıklamada şu bilgiler yer aldı: “AİGK Ekonomik Alt-Grup İkinci Toplantısı ile AİGK-IOM (Uluslararası Göç Kuruluşu) Çalıştayı ayrı ayrı 30 Mayıs 2011 tarihinde Antalya’da gerçekleştirilecek. ÖÇG ve KMK toplantılarında AİGK/CICA’nın faaliyetleri, ekonomik güven arttırıcı önlemler, askeri-siyasi güven artırıcı önlemler ele alınacak ve önceki toplantılarda görüşülen konuların takibi yapılacaktır. AİGK/CICA toplantılarına gözlemci olarak katılan Kamboçya, ilk defa ÖÇG ve KMK toplantılarına üye olarak katılacaktır. AİGK bünyesinde halen 24 üye ülke (Afganistan, Azerbaycan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin Halk Cumhuriyeti, Filistin, Güney Kore, Hindistan, Irak, İran, İsrail, Kamboçya, Kazakistan, Kırgızistan, Mısır, Moğolistan, Özbekistan, Pakistan, Rusya, Tacikistan, Tayland, Türkiye, Ürdün, Vietnam), 8 gözlemci ülke (ABD, Bangladeş, Endonezya, Filipinler, Japonya, Katar, Malezya, Ukrayna) ve 3 gözlemci uluslararası kuruluş (AGİT, Arap Ligi ve BM) bulunmaktadır.”

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]