Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Ukraynalı sarışın 18 yıl saçını kesmedi

Masallarda tanıştığımız uzun saçlı rapunzel tiplemesi gerçek oldu. Ukrayna’da 18 yıl boyunca büyük bir azimle saçlarını uzatan genç kızın saçları boyunu bile geçti.

Ukrayna’da 18 yıl hiç saçını kesmeyen kız, ülkenin en uzun saçlı insanı olarak kayıtlara geçti.

SAÇI BOYUNDAN UZUN!

Ukrayna Milli Rekor Kayıt İdaresi, 16 Kasım’da yaptığı ölçümler sonucunda Anna Yanko’yu ülkenin en uzun saçlı kızı ilan etti. Ülkenin Çerkasi şehrinde yaşayan Anna Yanka’nın boyu 178 santimetre, doğal sarı renkli saçların uzunluğu ise 2 metre 21,5 santimetre.

AYDA YARIM LİTRE ŞAMPUAN HARCIYOR

18 yıldır saçını kesmeyen Anna Yanko, haftada bir kez saçını yıkadığını ve ayda yarım litre şampuan kullandığını söylüyor. En son 7 yaşında saçını kestiren Yanko, o günden bu tarafa saçını hiç kestirmediş ve boyatmamış.

Uzman bir kuaför ise genel olarak saçların, 60 ila 90 santimetre uzunluğa ulaşınca uzamadığını ya da büyümesinin yavaşlayacağını iddia etti. Uzmanlar Yanko’nun genetik özelliği ya da vücudunun özelliğinden dolayı saçlarının uzamaya devam ettiğini bildirdi.

DÜNYA REKORU 5 METRE 62 CM!

Genetik özelliklerinden dolayı saçlarını bu denli uzatabilen genç kızın hedefi ise dünya rekorunu kırmak. Bu rekoru kırmak da pek kolay değil. Rekor Xie Qiuping adında birine ait. Rekortmenin saçları 8 Mayıs 2004’de ölçüldüğünde Xie uzunluğu 5 metre 62 cm’ydi. Qiuping o tarihten bugüne dünyanın en uzun saçlı insanı ünvanını elinde tutuyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]