Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye-Hırvatistan maçı atv’de

Türk Telekom Arena’daki play-off maçında Hırvatistan’a 3-0 yenilerek Euro 2012 finallerine büyük ölçüde havlu atan A Milli Takım’ımız, bugün rövanşa çıkıyor. Matematiksel açıdan şansı devam etse de kamuoyunun büyük bir bölümü Ay-Yıldızlıların eleneceği konusunda hemfikir. Teknik Direktör Hiddink, talebelerinden onurlu bir mücadele istedi. Tüm Türkiye’nin dileği ise galibiyet.

Milli Takım’ımız, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri play-off turu rövanşında bugün deplasmanda Hırvatistan ile karşılaşacak. İstanbul’da rakibine 3-0 yenilerek tur ümitlerini büyük ölçüde yitiren Ay-Yıldızlı ekibimizinden beklentiler yüksek değil. Hemen herkes Euro 2012 finallerine katılamayacağımızı düşünse de Teknik Direktör Guus Hiddink’in dediği gibi tüm Türkiye, milli futbolculardan ülkenin onuru için mücadele etmelerini istiyor. Zagreb’deki Maksimir Stadı’nda oynanacak müsabaka TSİ 21.05’te başlayacak. ATV’den naklen yayınlanacak randevuda Kırmızı-Beyazlılar, sakat ve cezalılar yüzünden farklı bir 11’le sahaya çıkacak.

A Milli Takım’ın, turu geçip Avrupa Şampiyonası finallerine adını yazdırabilmesi için 4 veya gollü 3 farklı galibiyet alması gerekiyor. Maçın 3-0 kazanılması durumunda uzatmalara gidilecek. Milliler, 4-1, 5-2 gibi 3 farklı gollü galibiyetlerde ya da 4 farklı galibiyetlerde de final vizesi alacak. Aksi sonuçlarda turu geçen taraf Hırvatistan olacak. 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri play-off turundaki rakibi Hırvatistan’a İstanbul’daki ilk maçta şok bir skorla 3-0 yenilerek rövanşa pek bir şey bırakmayan A Milli Takım’da Guus Hiddink ‘hedef adam’ haline geldi. Elemeler öncesi çok büyük umutlarla Millilerin başına getirilen dünyaca ünlü Hollandalı teknik adam, kamuoyundaki inandırıcılığını tamamen kaybetti. Son Hırvatistan mağlubiyeti sonrası yoğun biçimde eleştiri alan Hiddink’le, Zagreb’deki rövanş maçında Türkiye’yi finali götürecek bir skorun ortaya çıkmaması durumunda yolların ayrılması kuvvetle muhtemel. Deneyimli hoca, Ay-Yıldızlı ekibin başında şimdiye dek 15 maça çıkarken, Türk Milli Takımı bunlardan 7’sini kazandı, 5’ini yitirdi, 3’ünde de berabere kaldı.

Teknik Direktör Guus Hiddink, Hırvatistan önünde değişik bir kadroyu sahaya sürecek. Emre Belözoğlu, Arda Turan, Sabri Sarıoğlu ile Hakan Balta sarı kart cezaları sebebiyle bu kritik karşılaşmada forma giyemeyecek. Sakatlığı bulunan Giray Kaçar kadrodan çıkartılırken Mehmet Topal ve Burak Yılmaz da maça yetiştirilmeye çalışılıyor. Türk Telekom Arena’da taraftarlarla yaşadığı küfürleşmeden ötürü morali bozuk olan kaleci Volkan Demirel’in yerine kaleye Tolga Zengin’in geçmesi bekleniyor. Giray’ın boşluğunu gurbetçi Ömer Toprak’ın doldurması, Emre Belözoğlu’nun yokluğunda ön liberoda Selçuk Şahin’in oynaması ihtimaller arasında. Guus Hiddink’in formsuz Gökhan Gönül’ü keserek Serkan Balcı’yı 11’de görevlendireceği belirtilirken Caner Erkin de sol açıkta düşünülüyor. Orta alanda Selçuk İnan’ın yeri, Mehmet Topal’ın sakatlığının devam etmesi halinde garanti gibi duruyor. Son idmandaki gözlemlere göre forvette yorgun Burak’ın mevkiisinde Umut Bulut’un yer alması, onu Kazım’ın desteklemesi öngörülüyor.

Arda’yı suçlayan Hiddink, rakibi şaşırtacak!

A Milli Takım’mızın Teknik Direktörü Guus Hiddink, gurbetçi oyuncumuz Ömer Toprak’la birlikte Hırvatistan maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Futbolcuların kendi prestijleri için oynayacağını belirten Hollandalı çalıştırıcı, “İlk maçta, ikinci dakikada yediğimiz gol sonrası yaşadığımız şaşkınlığı belki onlar da yaşayacaktır.” sözleriyle iddiasını ortaya koydu. İstanbul’daki ağır mağlubiyete rağmen Hırvatistan’ı şaşırtmak istediklerini vurgulayan Hiddink, “Futbolda ne olacağını bilemezsiniz. Şaşırtıcı bir skor alabiliriz. Aramızda yeni, genç oyuncular olacak. Sahada iyi performans göstereceklerdir.” ifadelerini kullandı. Bundesliga’da forma giyen Ömer Toprak’ın ilk 11’de görev yapacağını açıklayan deneyimli hoca, “Avrupa Şampiyonası’na gidemezsek Nuri Şahin, Ömer ve Gökhan Töre gibi gençlere yazık olacak.” diye konuştu. Real Madrid’de oynayan Nuri Şahin’i aday kadroya çağırmadığı için pişmanlık duymadığının altını çizen Hiddink, sarı kart görerek cezalı duruma düşen futbolculara da değindi: “Arda topa olmadık şekilde vurdu. Aptalca hareket etti. Bu hoşuma gitmedi.” Ömer Toprak ise tur umutlarının devam ettiğini dile getirdi. ATIF ALA ZAGREB CİHAN

Portekiz-Bosna maçını, Samanyolu Haber yayınlıyor

Polonya ve Ukrayna’nın ortaklaşa düzenleyeceği 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın son 4 yolcusu bugün belli olacak. Hırvatistan ile Türkiye arasındaki zorlu müsabakanın dışında üç maç daha oynanacak. Euro 2012 play-off rövanşında, Bosna-Hersek’ten 0-0’lık beraberlik çıkartan Portekiz, saat 23.00’te kritik bir randevuya çıkacak. Cristiano Ronaldo ve Beşiktaşlı Ricardo Quaresma’nın formasını giydiği ev sahibi ile Edin Dzeko ve eski Galatasaraylı Misimoviç’in ter döktüğü konuk takımın mücadelesi Samanyolu Haber’den canlı yayınlanacak. Sahasında 2-0 galip gelen Çek Cumhuriyeti ise saat 21.15’te Karadağ’a konuk olacak. Estonya’yı deplasmanda 4-0’la geçerek büyük avantaj elde eden İrlanda ise rakibini 21.45’te ağırlayacak. Karadağ’da bugün yapacakları karşılaşmayı değerlendiren Çek Cumhuriyeti’nin kaptanı Tomas Rosicky, dış sahada gol atmak istediklerini söyledi. Rosicky, “Zor bir deplasmana gidiyoruz, taraftar çok tutkulu olacak ve muhteşem bir atmosfer bizi bekliyor. Özgüvenimiz yerinde, ama sabırlı ve disiplinli olmalıyız.” dedi.

zaman.com.tr

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]