Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

VİDEO – FOTO GALERİ | Kıyiv’de “aşı karşıtları” yürüyüş başlattı

Yolları kapatan aşı karşıtları ellerindeki pankartlarla Ukrayna Parlamentosu önünde eylem yapıyor

Başkent Kıyiv’de Ukrayna Parlamentosu önündeki meydanda aşı karşıtları eylem yapıyor.

Aşı karşıtları parlamentoya ulaşımı sağlayan caddeyi trafiğe kapattı.

Yağmura rağmen yüzlerce kişi meclis kapısına dayandı. Eylem sabah 8’de başladı ve aktif katılım halen devam ediyor.

Eylemciler karantina kurallarının kaldırılması, zorunlu aşı yapılmasına karşı çıkıyor ve insan haklarını savunuyor.

Zaman zaman eylemciler ile polis arasında gergin anlar yaşanıyor.

Detaylar gelecek….

AŞI MERKEZLERİNDE UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Hükümetin “aşı olmayan aş yok” kararı akabinde aşı karşıtları aşı merkezleri önünde uzun kuyruklar oluşturdu. 8 Kasım’dan itibaren aşı olmayanlar çalıştıkları iş yerlerine alınmayacak.

KIYİV KIRMIZI BÖLGE İLAN EDİLDİ. KIRMIZI SALGIN TEHLİKESİ SEVİYESİ HANGİ KISITLAMALARI GETİRİYOR?

1 Kasım itibariyle Kıyiv’de; halka açık restoran, lokanta gibi yemek işletmelerinin, alışveriş merkezlerinin, gıda dışı mağazalar, toplu etkinlikler sadece Covid-19 aşısı olanlara hizmet veriyor.

Öte yandan negatif PCR testi veya COVID sertifikası olanlar istedikleri gibi çalışabilecek ve seyahat etme özgürlüğüne sahip oldu.

Negatif ve eski tarihli pozitif PCR testi veya COVID sertifikası olanlar; gıda işletmeleri, oteller, sosyal koruma kurum ve kuruluşları, spor salonları ve fitness merkezleri, kamu kurum ve kuruluşları, Çalışma ve Sosyal Koruma Dairesi, Emekli Sandığı Dairesi, toplu etkinliklere, alışveriş ve eğlence merkezlerini ziyaret edebiliyor.

Çocuk ve ergenlerin ise alışveriş merkezlerin yalnızca aşılanmış veya PCR testi negatif olan ebeveynleri ile birlikte girmesine izin veriliyor.

OKULLAR UZAKTAN EĞİTİME GEÇİYOR

Ayrıca 1 Kasım’dan itibaren, Kıyiv’deki tüm okullar uzaktan eğitime geçti. Uzaktan eğitim 1. sınıftan lise son olan 11. sınıfa kadar tüm öğrencileri kapsıyor. Uzaktan eğitim şehirdeki saldın durumu düzelen kadar devam edecek.

ANAOKULLARI ÇALIŞAMAYA DEVAM EDECEK

Anaokullarına gelince, çalışmaya devam ediyor, ancak “kırmızı” bölgenin kurallarına riayet etme kaydıyla. Bununla birlikte kurum personelinin yüzde 100’ünün aşılı olması zorunluluğu var.

Toplu taşıma çalışamaya devam ediyor. Ancak sadece aşı sertifikası veya PCR testi negatif olan yolcular taşınıyor. Aşı sertifikası ve PCR testler girişte kontrol edilmiyor sadece kolluk kuvvetleri tarafından random (rast gele) kontrol ediliyor.

Uyarlanabilir karantina çerçevesinde bölgeler, salgın durumuna bağlı olarak COVID-19’un yayılma tehlikesi seviyesi olan yeşil, sarı, turuncu veya kırmızı renklerle işaretlenmişti.

Haber: Yunus Erdoğdu

Fotoğraflar: Eldar Sarakhman

Video: Stas Kozljuk

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]