Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Obama’dan Rusya’ya: Ukrayna’ya askeri müdahalenin bedeli olur

ABD Başkanı Barack Obama, Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde Rus askeri birliklerinin bulunduğuna dair haberlerin derin kaygı uyandırdığı ve Ukrayna’ya yönelik herhangi bir askeri müdahalenin bedelleri olacağı uyarısında bulundu.

Rus basınında yer alan haberlere göre, Ukrayna’daki gelişmelerle ilgili sürpriz bir basın toplantısı düzenleyen Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le yaptığı telefon görüşmesini hatırlattı ve Ukrayna halkının kendi gelecekleri konusunda kendilerinin karar verme hakkı olduğunu söyledi.

Rusya’nın Ukrayna ile kültürel ve ekonomik bağları, Kırım’da bulunan askeri üsle ilgili ilişkilerine değinen Obama, “Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne yönelik herhangi bir müdahale derin istikrarsızlığa neden olur. Bu Ukrayna, Rusya ve Avrupa’nın çıkarına olmaz.” eleştirisi getirdi.

Soçi Kış Olimpiyatlarını hatırlatan ABD Başkanı, Rusya’nın uluslar arası toplum tarafından kınanabileceğini kaydetti.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Kırım özel temsilcisi Sergey Kunitsin’e göre, Simferepol yakınında bulunan Gavrdeyskoye havalimanına 13 Rus uçağı indi ve her birinde yaklaşık 150 kişi vardı. Rusya’nın askeri üssüne bu tür bir sevkiyat yapma hakkı olmadığını savunan Kiev yönetimi, Rusya’dan açıklama bekliyor. Ancak iddialar henüz doğrulanmadı.

Kırım’da sokaklarda yüzleri maskeli askeri birliklerin ve milis güçlerin olduğu, parlamento, başbakanlık binası ve havalimanlarında kontrolü ele geçirdikleri belirtiliyor. İddialara göre Rus yanlısı Kozak birliklerinin de aralarında bulunduğu silahlı gruplar şehirlerin giriş çıkışlarında denetim de yapıyor.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in desteklediği “Yalnız Kurt” olarak bilinen motorculardan oluşan bir grup ve aşırı sağcı Liberal Demokrat Parti Başkanı Vladimir Jirinovski de Simferepol’e gitti.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]