Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Eczacıbaşı: Türkçe Olimpiyatları, en önemli kültür olaylarından birisi

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Türkçe Olimpiyatları’nın Türkiye’nin çok önemli kültür olaylarından birisi olduğunu söyledi.

Ünlü işadamı, Eczacıbaşı Holding’in yönetim merkezinde Türkçe Olimpiyatları’na katılmak için Türkiye’ye gelen bir grup öğrenciyi kabul ederek onlarla sohbet etti.

Türkçe Olimpiyatları’nı ilgiyle, beğenerek izlediğini kaydeden Eczacıbaşı, “Türkçe Olimpiyatları çok güzel bir organizasyon. Olimpiyatları hep ilgiyle, beğenerek, severek izliyorum. Buradan olimpiyatları düzenleyenlere teşekkür ediyorum. Türkçe Olimpiyatları 10 yılda acayip bir aşama kaydetti. Bu sene tanıtımda çok iyi yapılınca bilinirlikte arttı. Bu yılki organizasyon muhteşem geçecek. Keşke böylesine güzel organizasyonda daha önce yapılsaydı ama belli bir aşamaya gelmesi için de beklenmiş olabilir.” diye konuştu.

Türkçe Olimpiyatları’na katılan öğrencilerden övgüyle söz eden Bülent Eczacıbaşı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu çocukların hepsi çok değerli. Bizim ülkemize gelip tanımaları çok güzel. Bizim dilimizi, kültürümüzü öğreniyorlar. Türkçe’nin sadece gramerini değil her yönünü öğreniyorlar. Aynı bizim gibi konuşuyorlar. Her yabancı dil insanlara zenginlik kazandırır. Sizler de Türkçe’nin zenginliklerini öğreniyorsunuz.”

‘YURT DIŞINDA BİZİM KÜLTÜRÜMÜZÜ BİLENLER OLUNCA İŞLERİMİZ DAHA KOLAYLAŞIYOR’

Bülent Eczacıbaşı, Türk iş adamlarının dünyanın değişik yerlerinde iş yaptığını ve oralarda kendi kültürlerine yakın insanları görünce daha da mutlu olduklarını kaydederek, şunları dile getirdi: “Türkçe Olimpiyatları iş adamlarımızı ayrıca mutlu ediyor. Çünkü bizler dünyanın çeşitli ülkelerinde yatırımlarımız var. Oralarda kendi kültürümüze yakın insanlar görünce de çok mutlu oluyoruz. O insanları görünce daha rahat daha rahat bağlar kuruyor ve işlerimiz kolaylaşıyor. Sizlerde ileri ki yıllarda bunu göreceksiniz. Ülkenizde Türk şirketlerinin yatırımları mutlaka vardır. Öğrenmiş olduğunuz Türkçe dili ve kültürü ile bu kurumlara katılmak dünya çapında işler yapmak için arkadaşlarınızdan bir adım önde olacaksınız. Bu konuda çok şanslı olduğunuzu düşünüyorum.”

Bir öğrencinin “Türkçe Olimpiyatları hakkında ne düşünüyorsunuz ?” sorusuna ise ünlü iş adamı, şu cevabı verdi: “Bu gelişmeyi 10 yıl önce düşünmemiz dahi mümkün değildi. Hiçbirimizin hayalinden, aklından böyle bir organizasyonun yapılacağı dahi geçmezdi. Çünkü bir kere bu okulların açılması, bu öğrencilerin eğitilmesi Türkiye’nin imkanlarının çok ötesindeydi. Bunların şu anda gerçekleştirilmesi çok büyük başarıdır. Bu kadar kısa sürede Türkçe Olimpiyatları’nın geldiği noktadan dolayı iftihar edilmesi gerekiyor. Sizler gibi bu okullarda yetişen kişileri görünce çok övünç duyuyoruz.”

‘TÜRKÇE OLİMPİYATLARI, TÜRKİYE’NİN ÇOK ÖNEMLİ KÜLTÜR OLAYLARINDAN BİRİSİDİR’

Türkiye’de kültür ve sanat faaliyetlerini yakından takip eden birisi olarak Türkçe Olimpiyatları’ndan geç haberdar olduğu için kendini kusurlu gören Bülent Eczacıbaşı, “Bu olimpiyatlar bence yeteri kadar bilinmiyor. 10. yıla ulaşmış Türkçe Olimpiyatları’nı birkaç senedir tanıyorum. Biraz geç haberdar olmam benim kusurum. Etrafıma baktığım zaman, hala insanların bir çoğunun bu olayın farkında olmadığını görüyorum. Farkındalık arttıkça insanlar bu organizasyondan daha da övünç duyacaktır. Bu yıl yaygın bir tanıtım ile birçok kişi Türkçe Olimpiyatları’nı tanıdı. Bundan sonraki yıllarda bu farkındalık artarak devam edecektir. Bana göre Türkçe Olimpiyatları Türkiye’nin çok önemli kültür olaylarından birisidir.” diye konuştu.

Azeri bir öğrencinin, “İş adamı olmak zor mu ?” şeklindeki sorusuna ise Eczacıbaşı, “Her şeyde zorluklar var. Nasıl sizler şu anda arkadaşlarınızla olimpiyatlarda yarışıyorsanız. Biz de ekonomik anlamda diğer firmalarla mücadele ediyoruz. İş adamı olarak ekonomiye bir katkı yapıyoruz. Rakiplerimizle mücadele ediyoruz. Onlardan daha fazla satış yapmak istiyoruz. Bizim şirketimizde 70 yıl önce zorluklarla kuruldu. Şu anda büyük şirketler arasındayız. Amacımız Türkiye dışında da başarılı olmaktır.” diye cevap verdi.

ÖĞRENCİLERİ İLGİYLE DİNLEDİ

Ziyarette, öğrencilerin seslendirmiş olduğu eserleri kızı Esra Eczacıbaşı ile ilgiyle dinleyen Bülent Eczacıbaşı, öğrencileri alkışlayarak, “Bravo, muhteşem.” diyerek onları takdir etti. Eczacıbaşı, öğrencilerin performansından sonra, “Bu yılki kapanış muazzam olacak. Türkiye çapında bir olay olacak.” ifadelerini kullandı.

MOZAMBİKLİ ÖĞRENCİ İLE VİZE ESPRİSİ

Mozambikli Manuel Alexandre Nhanagatala ile Bülent Eczacıbaşı arasında vize esprisi yaşandı. İleride Cumhurbaşkanı olmak istediğini ifade eden öğrenciye Eczacıbaşı, “Cumhurbaşkanı olanca bize vize kolaylığı sağlarsın artık.” diye espri yaptı. Hatıra fotoğrafı çekiminde de ünlü iş adamı Mozambikli öğrenciye, “Başkan gel sen benim yanımda dur.” dedi.

Fotoğraf çekiminin ardından öğrenciler, ünlü iş adamına tablo hediye etti. Bülent Eczacıbaşı da, öğrencilere hediyeler verdi.

AHMET TEKİN | İSTANBUL – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]