Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerSpor

Ukrayna ve Slovenya liderleri maç öncesinde görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri play-off turunda Slovenya ile Ukrayna milli takımları arasında oynanacak rövanş maçını izlemek için Lviv’e gelen Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile bir araya geldi.

Lviv’deki Pototskiy Saray’ında gerçekleşen Poroşenko ile Pahor görüşmesinde Paris’te yaşanan korkunç olaylar bağlamında, Avrupa’da güvenlik durumu ele alındı. Poroşenko, “Bizim tutumumuz kesinlikle açık. Terörle mücadelede Fransız halkının yanındayız.” dedi.

Bütün dünyada terör saldırılarının önlemesi için kararlı adımlar atılması gerektiğine dikkat çeken Poroşenko, bütün dünyanın terörizme karşı birleşmeleri gerektiğini ve 21. yüzyılda Avrupa’da benzer girişimlere izin verilmemesi gerektiğini ifade etti.

Ülkesinin doğusundaki son gelişmelerle ilgili de Sloven meslektaşına bilgi veren Poroşenko, Ukrayna’nın Avrupa ile entegrasyonu sürecinde yatırım ortamını iyileştirilmesi ve yolsuzlukla mücadele konusunda yaptıkları reformları anlattı.

Ukrayna’nın bağımsızlığı ve egemenlik haklarını desteklediklerini belirten Slovenya Cumhurbaşkanı Pahor ise tarafların Minsk barış anlaşmasının şartlarını uygulanmasının önemini vurguladı.

Ayrıca, Pahor iki ülke arasında ilişkileri çok yönlü ele almak için Poroşenko’yu 2016 yılının ilk yarısında Slovenya’ya davet etti.

Görüşme akabinde Poroşenko ve Pahor birlikte, Ukrayna ile Slovenya milli takımlarının karşılaşması için stada geçti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]