Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’daki nükleer santrallerde kontroller arttırıldı

Japonya’daki Fukushima nükleer santralindeki patlama ve yangının ardından Ukrayna’daki nükleer santrallerdeki kontroller arttırıldı.

Energoatom şirketi yetkilileri, Japonya’da yaşanan depremden sonrası nükleer santrallerin ana ve yardımcı tesislerinin kontrollerin sıklaştırıldığını bildirdi. Energoatom Şirketin Başkanı Yuriy Nedaikovskiy yaptığı açıklamalarda: “Japonya’daki nükleer elektrik santrallerindeki durumundan ders çıkarmamız gerekiyor. Ukrayna’daki nükleer santrallerin de güvenliğin arttırılması lazım.” dedi.

Şirketin yönetici kadrosunun 24 saat telefonu açık ve teyakkuz halinde nöbetleşe santrallerin gerekli kontrollerinin yapacağı belirtildi.

Öte yandan alınan tedbirler içerisinde Ukraynalı nükleer santrallerin müdürleri mesai saatleri arttırılacak ve olağan üstü durumlarda tahliye planları ve yerel yönetim ile işbirliği konusunda çalışmalara başlanıldı.

Ukrayna sahip olduğu nükleer reaktör sayısı bakımından dünyada 10 sırada bulunuyor. Ukrayna’da faaliyette; Zaporojskaya, Rovenskaya, Hmelnitskaya ve Yujnoukrainskaya olmak üzere 4 nükleer elektrik santrali bulunuyor.

Söz konusu 4 santralde toplam 15 tane reaktör çalışır vaziyette. Çernobil faciasından sonra bölgedeki 3 reaktör durdurulmuştu. Zaporojye’de bulunan nükleer santralin Avrupa’nın en büyük santrali olduğu öne sürülüyor. 2009 yılında nükleer santrallerdeki üretilen elektrik ülkede üretilen toplam elektrik enerjisinin yüzde 48’ini oluşturuyor.

Geçtiğimiz günlerde 25 yıl önce yaşanan Çernobil faciası nedeniyle nükleer felaket tecrübesine sahip Ukrayna, Japonya’ya depremin yaralarının sarılmasında nükleer sorunlar da dâhil olmak üzere her türlü alanda yardıma hazır olduğunu bildirmişti.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]