Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İngiliz Büyükelçisi’nin Kyiv Post’a verdiği demeçten inciler

Kyiv Post gazetesinin, İngiltere’nin Kiev Büyükelçisi Leigh Turner ile yaptığı röportajda, büyükelçi Ukrayna’daki iş ve yatırım ortamını değerlendirdi.

Sabırlı, farklı bir iş ortamını araştırmak için zamanı bol şirketler için Ukrayna’da yapılacak işlerin var olduğunu ifade eden Turner, bununla beraber iş ve yatırım ikliminin hala çok zor olarak nitelenmeye devam ettiğini vurguladı.

Büyükelçi sözlerine şöyle devam etti: Buna paralel olarak hukukun üstünlüğü hususunda ciddi sorunların var. İktidara yakın şirketlerin, rakip şirketler üzerinde baskı uygulatarak menfaat sağlıyorlar. Pek çok enerji şirketiyle konuştum. Bana, Ukrayna yönetiminin yabancılar için olumlu bir yatırım iklimi oluşturacağına gerçekten inansalar, çok kısa sürece Ukrayna’ya milyarlarca dolar yatırım yapabileceklerini söylüyorlar.  Maalesef iş girişimleri burada bürokrasi ile can teslim ediyorlar.

Adı geçen gazetenin, Ukrayna’daki yolsuzluğun yoksa milletin kanına mı işlediğini, devlet memurlarının düşük maaşlarının onları rüşvete mi ittiği, sorusuna Turner: “Maalesef yolsuzluk Ukrayna’da ciddi bir sorun. Fakat düşük maaşların tek başına neden teşkil etmediğini düşünüyorum. Bana göre yolsuzluk bir siyasi irade. Ukrayna’da iş ve yatırıma engel teşkil eden baş amillerden biri, burada yönetime yakın insanlar, bu yakınlığı para kazanmak ve ticari menfaat sağlamak için kullanıyorlar.” dedi.

Ulyana Dermenci – UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]