Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO VE FOTO] Ukraynalılar yeni yıl çamının ışıklarını görmek için meydanları doldurdu

Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki Bağımsızlık Meydanı’nda bulunan dev yeni yıl çamının ışıkları, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç tarafından açıldı. Ülkenin ana Yeni yıl Çam Ağacı olarak nitelen ağacın ışıklarının Aziz Nikola Günü’nde yakılması etkinliğine halk yoğun ilgi gösterdi. Çam ağacı etrafında konserler verildi ve halk oyunları oynandı.

Yeni yıl çamının ışıklarını açan, Cumhurbaşkanı Yanukoviç burada halka yaptığı hitabında “Bu bayramı en çok çocuklar bekler. Biz de çocukken bu masala inanarak büyüdük. Her sene bu ağacı buraya dikip ışıklandırarak her sene çocuklara bu masalı yaşatıyoruz.” dedi. Aziz Nikola Günü ile halkını kutlayan Yanukoviç konuşmasını “Hep beraber inanalım ki Aziz Nikola bize kutsal umut, inanç ve sevgi verecek” şeklinde tamamladı.

Çam ağacının ışıklandırılmasıyla birlikte havai fişek gösterisi yapıldı. Bağımsızlık meydanı yani yıl camı ve ışıklandırılan ağaçlarla değişik bir görünüm kazandı.

AZİZ NİKOLA KİMDİR?

Piskopos Nikola (Bari’li Nikola ya da Myra’lı Nikola olarak da bilinir), Likya’nın Myra yöresinde (Antalya, Kale [Demre]) yaşamış bir 4. yüzyıl Hristiyan azizidir. Yunanistan’ın, Rusya’nın, çocukların ve denizcilerin azizi olarak kabul edilir.

Ukrayna’da 19 Aralık Aziz Nikola Günü olarak kutlanıyor. Her ülkede farklı tarihte kutlanan bugünde çocukların yastık altına Aziz Nikola’ya atfen hediyeler bırakılıyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]