Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İngiliz takımı ilk golünü İstanbul havalimanlarında yedi!

UEFA Avrupa Ligi’nde Beşiktaş’ın karşılaşacağı İngiliz Stoke City takımını taşıyan özel uçağın İstanbul’da hangi havalimanına ineceği (Slot) krize sebep oldu.

Edinilen bilgiye göre, Manchester Havalimanı’ndan kalkış yapan uçağın kaptan pilotu, Sabiha Gökçen Havalimanı yerine Atatürk Havalimanı’na iniş yapmak istediğini belirterek havalandı. Bu sırada İngiliz yetkililerin Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri ile irtibata geçmeyi unuttuğu öne sürüldü.

Bunun üzerine Türkiye hava sahasına giren uçağın kaptan pilotu iniş için Atatürk Havalimanı Hava Trafik kontrol kulesi ile irtibata geçti. Ancak kule görevlileri uçağın Atatürk Havalimanı’na iniş için slot müsaadesi olmadığını, Sabiha Gökçen Havalimanı’na inmeleri gerektiğini söyledi. Stoke City kafilesini taşıyan uçak, dün saat 20.20’de Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptı.

Uçağın inişinin ardından yaklaşık bir saat uçakta bekleyen kafile, gerekli izinlerin alınmasının ardından yeniden havalandı. Uçak, dün saat 22.30 sıralarında Atatürk Havalimanı’na geldi. Konuk takım daha sonra konaklayacağı otele doğru hareket etti.

Slot, belirli zaman aralıkları için havalimanlarının pist, park ve terminal alanından oluşan kapasitesinin iniş ya da kalkış yapan uçaklara tahsis edilmesi anlamına geliyor.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]