Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Vergide düzenlemeler hayata geçiyor

Halk arasında “Uproşçensi – kolaylaştırılmış mükellefler” olarak anılan yeni vergi kanunu kabul edildi.

“Vergi Kanununda ve ilgili diğer Ukrayna kanunlarında değişiklikler” kanunu, 24 Kasım tarihinde Holos Ukrayini adlı resmi gazetede yayımlandı. Söz konusu kanun 1 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe girecek.

Milletvekilleri kanun metninde devlet başkanının istediği düzenlemeleri yaparak, vergilendirmelerde kolaylaştırmaya dair kanun tasarısını yeniden oylayıp kabul ettiler.

Yeni çıkan “kolaylaştırılmış mükellefler” kanunu vergi mükelleflerini dört gruba ayırıyor.

1.       Gerçek kişiler: Yanlarında başkasını istihdam etmeyen, yalnızca (mesela pazarlarda) perakende satış yapan, temel hizmet sektöründe yıllık hasılatı 150 bin Hrivnyayı geçmeyen mükellefler.

2.       Gerçek kişiler: Bir takvim yılı içinde, yanlarında başkasını istihdam etmeyen (ya da aynı anda en fazla 10 kişi çalıştıran) yıllık hasılatı 1 milyon Hrivnyayı geçmeyen hizmet sektöründeki girişimciler.

3.       Gerçek kişiler:  Bir takvim yılı içinde, yanlarında başkasını istihdam etmeyen (ya da aynı anda en fazla 10 kişi çalıştıran) yıllık hasılatı 3 milyon Hrivnyayı geçmeyen girişimciler.

4.       Tüzel kişiler:  Bir takvim yılı içinde, yanlarında istihdam ettikleri kişi sayısı en fazla 50 kişi olup yıllık hasılatı 5 milyon Hrivnyayı geçmeyen girişimciler.

Buna göre, tahakkuk eden vergiler, (mevcut yılın 1 Ocak tarihindeki) asgari ücrete oranla, gruplara göre şöyle olacaktır:

Birinci grup, %1 ila %10;

İkinci grup, %2 ila %20;

Üçüncü ve dördüncü grup, gelirin %3’ü (genel şartlarda KDV ödenmişse) ve gelirin %5’i (KDV götürü vergi niteliğinde ödenmişse).
www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]