Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusya ile Ukrayna, yurt dışındaki nükleer santralleri birlikte inşa edecek

Rusya ile Ukrayna’nın ekonominin değişik alanlarındaki yakınlaşması hızla devam ediyor. Rusya Federasyonu Başbakanı Vladimir Putin bugünkü bakanlar kurulu toplantısında yaptığı konuşmada “Ukrayna’nın makine sanayisinin altyapısını hem kendi ülkelerimizde hem de diğer ülkelerde kuracağımız nükleer santrallerinin inşası ve modernizasyonunda kullanmak istiyoruz.” dedi. Aynı zamanda Putin, Ukrayna tersanelerini sadece gemi bakımında değil müşterek gemi üretiminde de kullanmak istediklerini ifade etti.

Öte yandan Başbakan Putin, Rusya ile Ukrayna’nın uçak üreticilerinin birlikte ortak üretim yaparak dış pazarlara açılması gerektiğini belirtti. Hâlihazırda Ukrayna’nın Antonov Uçak Fabrikası ile Rus uçak üretici firmaları dış pazarlara hitap edecek yeni modellerin yapımı üzerinde çalışmalarına başladı.

Ukrayna ile Rusya arasındaki ilişkilerde bahar havası devam ederken Putin, bugüne kadar işbirliği yapılan geleneksel alanlarında dışına çıkılarak daha önce hiç işbirliği yapılmamış alanlarda da işbirliği kurulması gerektiğini ifade etti.

Bununla ilgili olarak Putin, Ukrayna ile Rusya uzay ajansları arasında, Rus ordusu tarafından geliştirilen radyo dalgası odaklı GLONASS (Globalnaya Navigatsionnaya Sputnikovaya Sistema / Küresel Navigasyon Uydu Sistemi) ortak kullanımı ve geliştirilmesi hususunda yapılan anlaşmayı da gündeme getirdi.

Dünyanın dikkatini çeken Ukrayna ve Rusya yakınlaşmasına da doğrulayan Putin; “Ukrayna ile sadece birkaç ay içerisinde bayağı büyük bir dosya çantasını dolduracak ortak projelerin üzerinde çalıştık.” dedi.

Yunus Erdoğdu – Kiev – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]