Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev’de ilk ezanı Türk ilk mevlidi ise Çeçenler okudu

Ukrayna’nın başkenti Kiev’in ilk minareli camisi Ar-Rahma’nın açılışı akabinde kılınan Cuma namazının ezanını Türkiye’den gelen Emekli Diyanet mensubu İstanbul Fatih Camii vaizi Metin Balkanlıoğlu okudu.

Okunan ezan akabinde hutbeyi okuyan Ukrayna Müftüsü Şeyh Ahmed Tamim daha sonra Cuma namazını kıldırdı.

Ar-Rahma camii açılışı için Türkiye’den gelen Emekli Diyanet mensubu İstanbul Fatih Camii vaizi Metin Balkanlıoğlu, Cihan Haber Ajansı (Cihan)’na özel yaptığı açıklamada, “Çok güneşli bir gün bahar gibi. Dışarıyı aydınlatan güneş gibi içeriyi aydınlatan bir hidayet güneşi olur. Peygamber Efendimiz de aynen Sirac–ı Münira idi. Sürekli aydınlatan ve ısıtan bir güneşti. Umarım inşallah burada güzel bir çalışmayla epeyden beri dinden mahrum kalan bu bölgeyi ihya ederler diye düşünüyorum.” dedi.

Resmi açılışı sonrasında kapısını cemaate açan Ar-Rahma camisinde cuma namazından cemaat Müftü Tamim’i tebrik etti.

Cuma Namazı akabinde ilahilerin okundu, camideki ilk mevlit ise Çeçence okundu. Zikir halkası oluşturan Çeçenler önce Kuran-ı Kerim akabinde de çeçence mevlit-i şerif okudu.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]