Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[Фотогалерея] Глобальні виклики на Євразійському просторі: перспективи України

14–15 травня 2015 року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбувся V Національний конвент МАСПН, присвячений дослідженню глобальних викликів на Євразійському просторі в контексті перспектив України.

Захід відвідали відомі українські та іноземні фахівці у сфері політології й соціології, серед яких можна виокремити, зокрема, завідувача кафедри політології філософського факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка В. Ф. Цвиха, декана філософського факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, академіка НАН України А. Є. Конверського, декана факультету правової політології та соціології Національного університету «Одеська юридична академія», доктора політичних наук Д. Н. Яковлева, директора Інституту державної служби і місцевого самоврядування Національної академії управління при Президентові України, доктора політичних наук С. О. Телешуна, представника Українсько-турецького культурного центру «Сяйво» А. Орана, віце-президента і голови правління конгресу IAPSS Я. Бьоргграаффа (Нідерланди), доцента кафедри соціології факультету соціології і права Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут», кандидата політичних наук О. Л. Якубіна, кандидата політичних наук, почесного члена МАСПН В. Ю. Калініна і голову громадської організації «Система народного контролю «Слово і Діло» Є. М. Заїку.

На заході обговорювалися актуальні проблеми, стосовні сучасних політичних процесів в Україні, політичних технологій і комунікацій, історії соціально-політичних і правових учень, світової політики та міжнародних відносин, а також політичної теорії і методології.

Виступаючи з вітальною промовою, А. Є. Конверський зазначив, що, попри складні часи в Україні, Київський національний університет імені Тараса Шевченка продовжує виконувати свою просвітницьку місію.

Привітавши учасників конвенту, В. Ф. Цвих торкнувся кількох украй важливих питань: наголосивши на тому, що політологія і філософія не є суміжними дисциплінами, політолог, який назвав їх «близькими, але чужими» науками, закцентував на близькому зв’язку політології із соціологією. В. Ф. Цвих звернув особливу увагу на важливість політології для представників будь-яких професій, адже саме вона, на його думку, вчить критично мислити.

Ознайомивши учасників конференції з діяльністю репрезентованої ним організації, гість з Нідерландів Я. Бьоргграафф побажав усім присутнім плідної та ефективної роботи.

Виголошуючи палку промову, С. О. Телешун торкнувся проблеми відносин України з іншими державами, підкресливши той факт, що Україна, будучи європейською країною, має, насамперед, відстоювати власні національні інтереси. С. О. Телешун наголосив на тому, що «партнери нашої держави змінюються, а мета повинна залишатися єдиною».

Д. Н. Яковлев докладно зупинився на питанні виборів, протиставивши їх виборові: «У нашій країні акцент робиться на вибори і виборчу кампанію, проте на вибір як такий звертається недостатньо уваги». Підсумовуючи свою доповідь, пан Яковлев побажав усім присутнім зробити правильний вибір.

А. Оран привітав учасників конвенту від імені Українсько-турецького культурного центру «Сяйво», побажавши їм продуктивної роботи і конструктивного діалогу.

Щиро подякувавши організаторам заходу за його проведення,  О. Л. Якубін розкрив зв’язок між соціальними проблемами і кризою соціальних наук у світі. На завершення своєї доповіді пан Якубін побажав учасникам конференції усвідомлення можливості впливу політологів на зміни у світовому масштабі. До нього приєднався В. Ю. Калінін, висловивши надію на корисність соціальних наук у майбутньому.

У межах заходу також відбулися дискусії, присвячені аналізу рівня відповідальності політиків і громадян Україні (Є. М. Заїка), а також ролі Китаю в ситуації, що склалася в Україні і Східній Європі.

Робота секцій V Національного конвенту МАСПН відбувалася у дружній студентській атмосфері. Молоді дослідники обговорювали питання, стосовні проблем публічної політики, формування громадянського суспільства і т. д.

www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]