Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Hakkari’de askeri birliğe saldırı: Şehit sayısı 10’a yükseldi

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinin Gediktepe mevkiinde karakola saldırı düzenleyen teröristler 8 askeri şehit etti. 14 asker yaralandı. Ardından yapılan operasyonlarda ise mayın patlaması sonucu 2 mehmetçik daha şehit oldu…

Genelkurmay Başkanlığının bilgi notuna göre, sınır bölüğüne, bir grup terörist tarafından saat 02.00’da saldırıda bulunuldu.

Çıkan çatışmada 8 asker şehit oldu, 14 asker yaralandı. Yaralı askerler hastanelere tahliye edildi.

Bölgeye takviye ekipler gönderilirken, gece boyunca silahlı helikopter ve topçu ateş desteği sağlandı. Ayrıca Irak’ın kuzey bölgesinde tespit edilen hedefler, Hava Kuvvetleri tarafından ateş altına alındı.

İlk tespitlere göre, çatışmada 12 terörist etkisiz hale getirildi.

OPERASYONDA 2 ŞEHİT DAHA

Saldırının ardından güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK üyelerine yönelik sürdürdüğü operasyonda, araziye döşenen patlayıcının infılak etmesi sonucu ilk bilgilere göre 2 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

4 ASKERİN DURUMU AĞIR

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesine bağlı Gediktepe mevkiinde askeri birliğe düzenlenen saldırıda yaralanan askerlerden 4’ünün durumunun ağır olduğu belirtildi. Yaralı askerlerin tedavisine Hakkâri Askeri Hastanesi’nde devam ediliyor.

Sınır bölgesinde görev yapan askeri birliğe, gece 02.00 sularında kalabalık bir terörist grup tarafından saldırı düzenlendi. Saldırı sırasında, RPG 7 roketatarlar ve uzun namlulu silahların kullanıldığı, askerlerin de açılan ilk ateş sırasında şehit düştüğü öğrenildi.

JETLER KUZEY IRAK’I BOMBALIYOR

Saldırının ardından bölgeye çok sayıda takviye kuvvet gönderildiği, çatışma bölgesine silahlı helikopter ve topçu ateş desteği sağlandığı kaydedildi. Ayrıca, Irak’ın kuzeyinde tespit edilen hedefler savaş uçakları tarafından vuruluyor.

ŞEMDİNLİ SEMALARINDA HELİKOPTER HAREKETLİLİĞİ

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde Türkiye-Irak hudut hattında bir sınır bölüğüne düzenlenen terörist saldırı sonrası bölgede operasyonlar devam ediyor. Hakkari il merkezinin yanı sıra Yüksekova ve Şemdinli ilçesinin semalarında helikopter yoğunluğu dikkat çekiyor.

Şemdinli’den Hakkari’ye helikopterle getirilen yaralı askerler, buradan ambulansla Hakkari Asker Hastanesi’ne naklediliyor. Hakkari Dağ Tümen Komutanlığı’ndan kalkan helikopterler ise çatışma bölgesine asker sevkiyatı yapıyor. Öte yandan F16 jetlerinin de Kuzey Irak bölgesinde bombalama yaptığı belirtiliyor.

HAİN SALDIRIYI PKK ÜSTLENDİ

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki karakol saldırısını terör örgütü PKK üstlendi.

Terör örgütüne yakın internet sitelerine göre; örgütün sözcüsü Ahmed Deniz’in eylemi yaptıklarını bildirdiği belirtiliyor. Sitede Deniz’in şunları söylediği belirtiliyor: “Askeri operasyon bu sabah Hakkari’ye bağlı Şemzinan’da (Şemdinli) gerçekleşti ve Türk savaş uçakları Hakurk bölgesini bombalamaya başladı. Şu an için kayıplar konusunda herhangi bir bilgi elimizde yok, çünkü PKK ile Türk ordusu arasında çatışmalar devam ediyor.”

Erdoğan: Taşeron terör örgütü yok edilinceye kadar mücadelemiz sürecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde askeri birliğe düzenlenen saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hangi güçler adına taşeronluk yaptığı aziz milletimiz tarafından yakından bilinen terör örgütü yok edilinceye kadar mücadelemiz devam edecektir.” dedi.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde askeri birliğe düzenlenen saldırı ve mayın patlaması sonucu 10 askerin şehit edilmesi, 16 askerin yaralanmasıyla ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’a başsağlığı telgrafı gönderdi. Erdoğan, mesajında, “Hakkâri’de terör örgütünün saldırısı sonucu 10 askerimizin şehit olması, 16 askerimizin de yaralanmasından büyük üzüntü duydum. Her devletin olduğu kadar, Türkiye Cumhuriyeti devletinin de birlik ve bütünlüğünü koruma hakkı bulunmaktadır. Devletimiz bu hakkını kullanmada hiçbir tereddüde mahal vermeksizin, terörle mücadeledeki kararlılığını sonuna kadar sürdürecektir. Bu tür hain saldırılar mücadeledeki kararlılığımızı asla etkilemeyecektir. Hangi güçler adına taşeronluk yaptığı aziz milletimiz tarafından yakından bilinen terör örgütü yok edilinceye kadar mücadelemiz devam edecektir.” ifadelerine yer verdi.

“Bu fitneyi bertaraf edecek kudret ve iradeye sahibiz diyen Erdoğan, şu görüşlere dile getirdi: “Devletimiz, kahraman şehit ve gazilerimizin eşsiz fedakârlıkları, milletimizin sağduyusu ile birlik ve beraberliğine, ülkemizin istikrarına kasteden bölücü fitnenin mutlaka üstesinden gelecektir. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Bu fitneyi bertaraf edecek kudret ve iradeye sahibiz. Bu çerçevede her türle bedeli ödemeye de hazırız.

Acımız ne kadar büyük olursa olsun; soğukkanlılığımızı kaybetmeden, kardeşlik hukukumuza halel getirmeden, aziz milletimiz ve kahraman güvenlik güçlerimizle beraber mutlaka neticeye ulaşacağız. Milletimizin vatan sevgisinin ölümsüz örnekleri olan kahraman şehitlerimizin eşsiz fedakârlıkları ve aziz hatıraları hiçbir zaman unutulmayacaktır. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kederli ailelerine, milletimize ve şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarına başsağlığı dilerim.”

 

ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]