Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Biden: ABD hiçbir zaman Kırım’ın ilhakını kabul etmeyecek

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de temaslarda bulunan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, ABD’nin hiçbir zaman Rusya’nın Kırım’ı ilhakını tanımayacağını söyledi. Biden ayrıca, Ukraynalı liderlerle Ukrayna ekonomisini ve ihtiyaçlarını konuştuklarını söyledi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile ortak düzenlediği basın toplantısında Joe Biden, Ukrayna’nın gerekli reformları yapması halinde ABD başta olmak üzere bütün uluslararası toplumun desteğini alacağını belirtti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile Başbakan Arseniy Yatsenük’ün, finans yardımı almak için Uluslararası Para Fonu (IMF) reformları üzerinde çok emek harcadığına dikkat çeken Biden, ABD’nin uluslararası kuruluşlarla Ukrayna’ya destek verilmesi hususunda görüşeceğini dile getirdi.

Poroşenko ise basın toplantısında Biden ile güvenlik, savunma, enerji, finans desteği ve reformların hayata geçirilmesine yardım konularını görüştüklerini belirtti.

Biden’i ‘Ukrayna dostu’ olarak niteleyen Poroşenko, barışın oluşturulması için üçlü görüşme hususunda uzlaştıklarını belirtti.

Biden, “21’inci yüzyılda bir ülkenin, komşu ülkenin aldığı kararları beğenmediği için sınırlarını ihlal etmesi kabul edilemez. Amerika, Rusya’nın Kırım’ı işgal ve ilhak edilmesini şimdi tanımıyor; ileride de tanımayacak.” dedi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]