Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Çavuşoğlu: Demokratik yönetim için kurumlar koordineli çalışmalı

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, bölgesel ve yerel düzeyde iyi bir demokratik yönetişimin geliştirilmesinin her düzeyde ilgili tüm kurumlar arasında koordineli bir çalışmayı gerektirdiğini söyledi.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Ankara Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada Çavuşoğlu’nun bugün Kiev’de düzenlenen Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimlerden sorumlu Bakanlar 17’inci Konferansı’nın açılışında bir konuşma yaptığı belirtildi. AKPM Başkanı Çavuşoğlu’nun konuşmasında bölgesel ve yerel düzeyde iyi bir demokratik yönetişimin geliştirilmesinin her düzeyde ilgili tüm kurumlar arasında koordineli bir çalışmayı gerektirdiğini söylediğine dikkat çekilen açıklamada, ekonomik krizlerin olumsuz sonuçlarından doğrudan etkilenen yerel ve bölgesel yönetimlerin, karşılaştıkları ekonomik sorunlarla başa çıkabilmeleri için ulusul hükümetler tarafından desteklenmesi gerektiğine işaret ettiği bildirildi.

Çavuşoğlu’nun konuşmasında, Avrupa Konseyi’nin insan haklarının korunması ve geliştirilmesi alanındaki temel görevinin yerine getirilmesinde, ulusal ve yerel ve bölgeler yönetimlerin birlikte hareket edecekleri çok-boyutlu bir çabanın gereğine dikkat çektiğine vurgu yapılan açıklamada, bu çerçevede yerel ve bölgesel yönetimlerin kapasitelerinin geliştirilmesi ile tecrübe ve bilgi paylaşımının teşvik edilmesinin önem taşıdığını söylediği kaydedildi.

Açıklamada, AKPM Başkanı Çavuşoğlu’nun konferans çerçevesinde bugün Bakanlar ve Avrupa Konseyi’nin Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (YBYK) ile düzenlenecek görüşmelere katılması, ayrıca Kiev Taras Shevchenko Üniversitesi’nde bir konuşma gerçekleştirmesi öngörüldüğü belirtildi.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]