Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kırımlı siyasiler, ülkelerini tanıtmak için Türkiye’de

Kırım Özerk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı George Pisarev, bir grup meslektaşı ile ülkesini tanıtmak için Türkiye’ye geldi. Pisarev, Türkiye’ye bir saat mesafede olan Kırım’ın Türkiye’de yaşayanlar için cazip bir tatil merkezi olacağı garantisi verdi.

Kırımlı yöneticiler, Türk turizm acente temsilcileriyle Türk Hava Yolları (THY) genel müdürlük binasında bir araya geldi.

İlk sözü alan Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı Pisarev, “Kırım’da Sonbahar Turizm Sezonu-Sağlık Sezonudur” projesinin startını vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Pisarev, ülkesinin ekonomik turizm potansiyelinden Türkiye’deki insanların daha çok faydalanmasını istedi.

Daha sonra söz alan Turizm Bakanı birinci Yardımcısı Aleksandr Liyev, sine vizyon eşliğinde Kırım’ın iki ülkenin Osmanlı İmparatorluğu’ndan gelen ortak kültürü ve turizm çeşitliliği hakkında bilgi verdi. Liyev, “Kırım’da sanatoryumlar, avcılık, balıkçılık, dalış, kültürel turizm alanları çok cazip imkanlar sunuyor. Ukrayna’ya bağlı özerk cumhuriyetimize Türkiye’den çok sayıda misafir bekliyoruz.” dedi.

Kırım’ın en büyük Tur şirketi Alex’in yöneticisi Ahmethan Tincherov da Kırım’da 3,5 ve 7 günlük turlarla turistlere hizmet verdiklerini anlattı.

KIRIM’DAKİ GÜZELLİKLER
Türk Hava Yolları, Kırım’a haftanın her günü sefer düzenliyor. Tatil için bu ülkeyi tercih edecekler; Simferepol, Bahçesaray, Sivastopol, Yatla, Alupka, Kezlev, Eski Kırım, Sudak şehirlerinde Osmanlı’ya ait eserlerin yanı sıra ülkenin tabii, tarihi ve kültürel geçmişini görebiliyor. Kırım’da Mimar Sinan’ın yaptığı Cuma Camii, Türk şehitliği, , Kristal BurnuTekkiye Dervişler Müzesi, Tatar evleri, Gözyaşı çeşmesi, Hansaray gibi önemli eserler bulunuyor.
Açık hava müzesi görünümündeki Sivastopol’da bin 800’ün üzerinde anıt eser bulunuyor.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]