Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Kiev’deki Türk seçmenlerin yüzde 24’ü sandığa gitti

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de kayıtlı Türkiye vatandaşlarının sadece yüzde 24’ü oyunu kullandı.

Kiev’de önceki sabah saat 10.00’da başlayan oy verme işlemleri, dün saat 19.00’da sona erdi. Kullanılan oylar Kiev Sandık Kurulu tarafından sayıldı ve Türkiye‘ye gönderilmek üzere torbalara konuldu. Oy verme süresinde Kiev’de adres kaydı bulunan 1307 seçmenden sadece 308’i sandığa gitti.

Kiev Sandık Kurulu Başkanı Özgün Talu, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan
) yaptığı açıklamada, “Milletvekili seçimleri Kiev’de, 31 Mayıs’ta Büyükelçiliğimizde kurulan tek sandıkta gerçekleşti. Oylama son derece medeni bir şekilde, sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Sayım işlemi bitti ve oylar saklama kurulunca teslim alındı” dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK)
komisyonu üyeleri tarafından alınan oylar ve kullanılmayan pusulalar, 3 ayrı kilitle korunan özel bir odada muhafaza ediliyor. Kiev’de kullanılan oylar açılmadan Türkiye’ye gönderilecek ve 7 Haziran’da oy verme işlemleri akabinde zarflar açılarak sayılacak. Yurtdışında yaşayan Türk seçmenlerin oy verme işlemleri 31 Mayıs’ta sona erdi.

YUNUS ERDOĞDU | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]