Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Ukrayna’da ayrılıkçılar ile esir değişimi yapılıyor, 19 esir evine dönüyor

Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile Kıyiv yönetimi arasında Paskalya Bayramı (20 Nisan) öncesinde esir değişimi başladı.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisinden yapılan açıklamada, gözaltına alınan kişilerin karşılıklı olarak serbest bırakılmasının bir sonraki aşaması başladığı bildirildi

Ülkenin doğusunda geçici işgal altındaki topraklarda esaret altında olan 19 Ukrayna vatandaşı Paskalya Bayramı öncesinde evine dönüyor.

Geçtiğimiz günlerde Ukrayna krizinin çözümüne yönelik video konferans yöntemiyle yapılan Üçlü Temas Grubu toplantısında esir değişimi konusunda taraflar arasında uzlaşılmıştı.

Açıklamada, “Toplantıda, Paskalyadan önce karşılıklı serbest bırakılacak esirlerin listesinde anlaşmaya varıldı” ifadesi kullanılmıştı.

Paskalya Bayramı’na kadar “10’a 8 formülü” ile ayrılıkçılar ile Kıyiv yönetimi arasında esir değişiminin gerçekleşmesi bekleniyordu.

Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesinde 2014’ten bu yana sözde bağımsızlık ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile kolluk kuvvetleri arasında çatışmalar sürüyor.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]