Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Van depremi Erciş’i vurdu: 75 ölü

Türkiye, öğlen saatlerinde Doğu’dan gelen deprem haberiyle sarsıldı. Saat 13.42’de Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem en çok Erciş ilçesini vurdu. Depremin merkez üssü olan Taban köyünde ise neredeyse hiç hasar oluşmadı.

Van’da 15 bina yıkılırken, Erciş’in yaklaşık üçte biri enkaz haline geldi. 130 öğrencisi olan bir özel yurt da yıkılan binalar arasında yer aldı. En çok hasar, Van Yolu, Zeylan, Atatürk ve Kışla caddelerinde meydana gelirken, 100’den fazla bina tamamen yıkıldı. Akşam saatleri itibariyle hayatını kaybedenlerin sayısı 75’i, yaralı sayısı da 600’ü geçti.

Erciş Devlet Hastanesi’ndeki odalar yetmediği için çok sayıda yaralı bahçede tedavi ediliyor. Yakınlarının sağlık durumu hakkında bilgi almak isteyen binlerce kişi, hastane önünde toplanmış durumda. Sağlık durumu ağır olan yaralılar, ambulanslarla çevre il ve ilçelere gönderildi. Bitlis merkez, Adilcevaz ve Ağrı’nın Patnos ilçesinde ulaştırılan çok sayıda yaralı tedavi altına alındı.

Hakkari, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Muş gibi çevre illerin yanı sıra Kuzey Irak’ta da hissedilen deprem, Bitlis ile Muş’ta da hasara yol açtı. Bitlis Adilcevaz’a bağlı Yarımada köyünde dedesini ziyaret eden Şahin Kese (6), enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Muş’ta ise iki caminin minaresi yıkıldı. Van’ın Muradiye ilçesindeki devlet hastanesi de boşaltıldı.

Depremin ardından bütün Türkiye seferber oldu. Kızılay ve Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere bütün kurumlar, deprem bölgesine personel ve ihtiyaç malzemesi gönderdi. Kızılay, Erzurum, Muş ve Elazığ lojistik merkezlerinden çok sayıda çadır, battaniye ve gıda malzemesini bölgeye doğru yola çıkardı. Çeşitli illerden ambulans, ambulans helikopter, iş makinesi, arama kurtarma ekipleri ve sağlık görevlileri Van’a gönderildi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, programlarını yarıda keserek Van’a gitti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da saat 17.40’ta Ankara’dan Van’a hareket etti. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile Başbakan’ın kızı Sümeyye Erdoğan da aynı uçakla Van’a gitti.

Genelkurmay Başkanlığı, Van’daki depreme acil müdahale için 3 nakliye uçağını Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Başkanlığı emrine tahsis etti. Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekipleri de deprem bölgesine ulaşarak çalışmaya başladı. Bu arada, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde (YYÜ) eğitime bir hafta ara verildi.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]