Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Atatürk, Kiev’de de anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77. yıl dönümünde Ukrayna’nın başkenti Kiev’de de anıldı.

Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği
bünyesinde düzenlenen anma törenine; Büyükelçi, Askeri Ataşe Deniz Kurmay Albay Mustafa Aslan, büyükelçilik mensupları ve Türk işadamları katıldı.

Anma merasimi saat 09,05 geçe bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Daha sonra Büyükelçi, günün anlam ve önemin anlatan bir konuşma yaptı.

Atatürk’ü; tarihi komutan, siyasi deha ve devrimci olarak niteleyen Büyükelçi, Ukraynalı dostlarına da Atatürk’ün hayatını okumalarını tavsiye ettiklerini belirtti.

Atatürk’ü anma merasiminde söz alan Mustafa Aslan ise; “Büyük Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77. yılındayız. 10 Kasımların Atatürk’ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından önemi büyüktür.” dedi.

Atatürk’ün yönetim anlayışı üzerinde duran Mustafa Aslan, Atatürk’ün “Ben kalpleri kırarak değil, kazanarak hükmetmek isterim.” sözlerini aktardı.

10 Kasım münasebetiyle Kiev Büyükelçiliği binasındaki Türk bayrağı da yarıya indirildi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]