Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Milliler, Euro 2012’de Ukrayna’ya gelebilmesi için…

A Milli Takım’ımız, Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri’nde Azerbaycan’ı Türk Telekom Arena’da 1-0 yendi. Gol, Burak Yılmaz’dan geldi. Almanya, Belçika’yı 3-1 mağlup ederek play-off yolumuzu açarken Mesut Özil de bir gol attı. Bu sonuçla A Grubu’nu ikinci sırada tamamlayan Ay-Yıldızlılar, baraj maçı oynamaya hak kazandı. Euro 2012’yi hedefleyen Millilerin rakibi bugün çekilecek kuralar sonucunda belli olacak.

A Milli Takım’ımız 2012 Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri’ndeki son maçında Azerbaycan’ı Türk Telekom Arena’da ağırladı. Almanya mağlubiyetiyle A Grubu’nda ikinciliği Belçika’ya kaptıran Ay-Yıldızlı ekibimizin play-off’lara kalması için Azerbaycan’ı yenmesi de yetmiyordu. Belçika’nın deplasmanda 9’da 9 yapan güçlü Almanya’yı devirmesi hayallerimizi yıkabilirdi.

Böylesine kritik hesaplarla Azerbaycan karşısına çıkan A Milli Takım’ımız, özellikle maçın ilk yarısında beklentilerin çok uzağında bir performans sergiledi. 14’te Kazım’ın penaltı noktasından kaleyi tutturamadığı pozisyon tek gol girişimimizdi. Ancak geçen hafta Türkiye önünde forma giymemesine rağmen Arena’da yuhalanan Türk kökenli futbolcu Mesut Özil’in taşıdığı Almanya 2-0’ı yakalayınca rahatladık. Buna karşılık Milliler aradığımız golü bir türlü bulamıyordu. Hamit Altıntop’un uzaktan şutları etkisizdi. Burak top kontrolünü yapmakta dahi zorlanıyordu. Emre Belözoğlu’nun maç eksiği dikkat çekiyor, Mehmet Topal durumu idare ediyor, Sabri ise isabetsiz ortalarıyla herkesin sabrını taşırıyordu.

İkinci devrenin başında Almanya 3. golü de bulunca Belçika’nın işi bitmişti, ama artık A Milli Takım’ımızın skoru değiştirmesi gerekiyordu. Nihayet 60’ta Selçuk İnan’ın müthiş pasında onu çok iyi tanıyan Burak golü attı da herkes derin bir nefes aldı. Sonuç olarak kötü oynadığımız karşılaşmada Azerbaycan’ı 1-0 yenmeyi başardık. Almanya’nın da Belçika’yı 3-1 mağlup etmesiyle zar zor play-off vizesi aldık. Yarın çekilecek kuranın ardından Ay-Yıldızlı ekibimizin baraj maçlarındaki rakibi belli olacak. Polonya ile Ukrayna’nın ortaklaşa düzenleyeceği 2012 Avrupa Şampiyonası finallerinde boy gösterebilmemiz için barajı aşmamız şart.

Hiddink: Belki de doğru kişi ben değilim

A Milli Takım’ımızın Teknik Direktörü Guus Hiddink, kendisiyle ilgili eleştiriler hatırlatılınca, “İstediğiniz teknik adam ben olmayabilirim.” dedi. Euro 2008 gibi turnuvalarda Türkiye’nin duyguları ön plana çıkaran oyunla başarılı olduğu yönündeki yorum üzerine Hollandalı çalıştırıcı, “Tutku önemli bir şey ama duygular yapacaklarınızı engelliyorsa bu kötü. Ben böyle bir oyun istiyorsanız o zaman doğru kişi değilim. Düşünürüm bu konuyu. Yanlış kişi doğru yerde diyebiliriz belki de.” ifadelerini kullandı.

BURAK, SELÇUK’U METHETTİ

Azerbaycan’ı deviren golü atan Burak Yılmaz, Selçuk İnan’ı överken saha içinde aldığı görevi de yorumladı. Başarılı forvet, “Selçuk girince biraz daha atak oynadım. Çünkü o beni iyi tanıyor. Topu alır almaz hareketlenişimi gördü ve golü bulduk. Rakip hücuma çıkmadığı için pozisyon bulmakta zorlandım.” dedi. Devre arasında Almanya’nın Belçika karşısında önde olduğu haberini aldıklarını belirten Burak, gol atıp oyunu rölantiye aldıklarını dile getirdi.

HAMİT’TEN SABIR İSTEĞİ

Almanya maçı sonrası yaptığı konuşmayla çok konuşulan Hamit Altıntop, medyanın da sabırlı olması gerektiğini söyledi. Gelecek dönemde Milli Takım’ın futbol tarzının olacağına değinen gurbetçi futbolcu, “Her yenilgi sonrası yeni bir başlangıç yapılırsa bu tarzı oluşturamayız. Eleştiri elbette olacaktır ancak birlik ve beraberlik çok önemli.” dedi. Başarılı oyuncu, 2008’deki Avrupa üçüncülüğüne işaret ederek 2012’de de başarılı olunabileceğini belirtti.

ERHAN GÜVEN – İSTANBUL – ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]