Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Coca Cola’dan Ukrayna’ya Kırım özrü

Rusya ve Ukrayna pazarına 2016 ‘da sıkıntı ile giren Amerikan içecek devi Coca-Cola, sosyal medyada yayımladığı Rusya haritasında ilhak edilen Kırım’ı da gösterdiği için Ukrayna’dan özür diledi.

Bundan dolayı Coca Cola’nın Washington Ofisi yöneticisi Kate İrvin’in, ABD’deki Ukrayna elçiliğini ziyaret ederek şirket adına özür mektubunu sunduğu belirtildi.

Kate İrvin’in, Coca Cola Başkan Yardımcısı Clyde C. Tuggle tarafından, Ukrayna’nın ABD Büyükelçisi Valeriy Çalıy adına yazılan özür mektubu teslim ettiği kaydedildi. Görüşmede, Coca Cola’nın Ukrayna’nın en büyük vergi mükelleflerinden birisi olduğunu ve şirketi için Ukrayna pazarının çok önemli olduğunu beliren İrvin, ülkedeki sosyal projelere de aktif bir şekilde katıldıklarını ifade etti.

Coca-Cola’nın yeni yıl mesajı vesilesiyle yayımlanan ilk Rusya haritasında, Moskova’nın Ukrayna’dan Nisan 2014’te ilhak ettiği Kırım yoktu. Bu haritanın Rusya’da tepki çekmesi üzerine ikilemde kalan şirket yetkilileri Rus sosyal paylaşım sitesi Vkontakte’deki hesabından Rusya haritasına; Ukrayna’dan ilhak edilen Kırım, Tokyo’nun hak iddia ettiği Kuril Adaları ile Kaliningrad’ı ekleyerek yeninden yayımladı. Söz konusu Rusya haritasında Kırım’ın yer almasına ise Ukraynalılar tepki göstererek Coca-Cola’nın boykot edilmesi çağrısı yapıldı.

İki ülke ile kriz yaşayan şirket haritayı silerek, Ukrayna ve Rusya halklarından özür diledi.

Coca Cola’nın rakibi Pepsico da bu sene başında benzer sıkıntıları yaşadı. Pepsico yayınladığı sunumdaki ilhak edilen Kırım’ın bulunduğu Rusya haritasını gelen tepkiler üzerine kaldırmak zorunda kaldı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]