Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Örgüt yöneticiliğiyle suçlanan Başbuğ tutuklandı

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, İnternet Andıcı Soruşturması kapsamında, şüpheli sıfatı ile ifade vermek için geldiği Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde tutuklandı. Adli Tıp Kurumu’nda sağlık kontrolünden geçirilen Başbuğ, Silivri Cezaevi’ne götürüldü.

İnternet Andıcı Soruşturması kapsamında ’şüpheli’ sıfatıyla ifadeye çağrılan Başbuğ, Ergenekon Soruşturması’nı yürüten Savcı Cihan Kansız’a, yaklaşık 7 saat ifade verdi. Başbuğ, savcılık sorgusunun ardından “Terör örgütü yöneticisi olmak ve darbeye teşebbüs” suçlarını işlediği iddiasıyla, tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Başbuğ, “Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak, cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” suçlamaları ile tutuklandı.

Adliyedeki işlemleri tamamlanan Başbuğ, çok sayıda polis aracı ve bir ambulans eşliğinde önce Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Burada sağlık kontrolünden geçirilen Başbuğ, TEM Otoyolu üzerinden Silivri Cezaevi’ne götürüldü.

Cezaevi önünde toplanan yaklaşık 20 kişi, Türk bayrakları sallayarak Başbuğ’un tutuklanmasını protesto etti. Şahıslar “Ordu millet el ele”, “Ergenekon yalanı Amerikan planı” şeklinde sloganlar attı.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]